17. července 2009 • 06:00

Bohemians 1905 zveřejnili platy hráčů!

Autor: Ondřej Michálek, Blesk
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

30 tisíc měsíčně plus 10 tisíc za vítězství a 5 za remízu. Tak vypadá hrubý měsíční příjem průměrného fotbalisty Bohemians 1905. „A za postup si tým rozdělil mimořádnou prémii 1 milion korun,“ dodává ředitel Lukáš Přibyl.



Vršovická Bohemka jako jediný prvoligový klub otevřeně promluvila o platech. „Zamlčovat je a mlžit znamená přiživovat spekulace o tom, že hráči jsou placeni jako lidi z jiné galaxie. Tak to není, aspoň u nás ne,“ říká Přibyl a dokládá to čísly.

Mistři! Mistři!Foto Pavel Mazáč SPORT

„Drtivá většina hráčů se vejde do rozmezí pětadvacet až pětatřicet tisíc korun měsíčně. Kapitán Nikl si přijde na padesát tisíc, ale to je náš top hráč, výjimka.“

Kam Bohemka patří platově v kontextu ligy? „Je jasné, že Sparta se Slavií jsou někde jinde. Na druhou stranu třeba Kladno nebo Příbram se podmínkami Bohemce určitě blíží,“ odhaduje hráčský agent Ondrej Chovanec.

Ale i nejlepší kluby se v tomto přestupním období zbavily mimořádně dobře placených hráčů, aby ušetřily. Na Spartě se řez týkal Matušoviče (7 mil.), Kuliče (4,5 mil.) a Kisela (3,5 mil.), kteří ročně dohromady pobrali 15 milionů korun.

Slavia se zbavila kapitána Brabce, jenž letos v lednu podepsal nový kontrakt na 6 milionů korun ročně…

„Nově příchozí hráči dostávají smlouvy, které jim i v nejlepších českých klubech zajistí podmínky srovnatelné s nedávnou minulostí jen v případě sportovní úspěšnosti,“ říká Ondrej Chovanec.

Stávalo se, že za ligový zápas bral hráč startovné, část z týmové prémie za výsledek, osobní prémii za body i bonus za odehraný zápas. Mohl tak za jediný vyhraný duel vydělat třeba 150 tisíc…

„Ty časy už jsou u konce,“ potvrzuje Chovanec. Doba, kdy i špičkové kluby zveřejní příjmy hráčů, jak je tomu zvykem v Anglii, je ale daleko.

„Lidé rádi přepočítávají ty částky na minutu strávenou na hřišti, což je zavádějící. Myslím, že veřejnost na to u nás není připravena,“ zdůvodňuje Ondřej Kasík, mluvčí Sparty, proč neprozradí to samé co Bohemians.

Kolik berou »klokani«:
Hvězda 50 tisíc korun měsíčně
Průměr 30 tisíc korun měsíčně
Talent 25 tisíc korun měsíčně
POZN. Jedná se o měsíční plat bez bonusů
Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud