Pavel Kalouš
2. února 2012 • 09:50

Nový hráč Slavie Škoda: Góly snad přijdou hlavně v lize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel jako největší zimní posila Slavie, jenže zatím se v novém dresu střelecký trápí. Útočník Milan Škoda čeká na svůj první gól za Slavii i po středečním vítězství 2:1 nad Brnem. „Doufám, že si góly schovávám hlavně na ligu,“ usměje se vytáhlý střelec.



Před měsícem ho z Bohemians 1905 přivedli jako spasitele, který týmu s pátým nejhorším útokem v lize vytrhne trn z paty, Škoda však zatím svou pověst důrazného útočníka nenaplňuje. „Do Slavie jsem zapadl, ale ještě jsem se netrefil, takže spokojený nejsem,“ přiznává Škoda.

Nic se na tom nezměnilo ani po jeho čtvrtém startu za Slavii. „Sešívaní“ sice dvěma parádními góly porazili Brno 2:1, z branek se však radovali Škodovi spoluhráči. První gól si po přesné standardce připsal Milan Nitrianský, druhý zase křižným lobem do šibenice Martin Hurka.

Hra Slavie však stále ještě připomínala mráz, který svíral hřiště s umělou trávou v Edenu: Moc důvodů k zahřátí nenabízela. „Finální fáze ještě není taková, jakou bychom si ji představovali. Myslím, že ještě máme čas,“ uvažuje Škoda.

Tým Františka Straky má před pátečním odletem na soustředění na Kanárské ostrovy za sebou už pět přípravných utkání – s rozpačitou bilancí dvou vítězství, jedné remízy a dvou porážek.

„Nemáme to v ofenzivě ještě tak úplně nacvičený, ale pracujeme na tom každý trénink, takže to určitě bude lepší,“ věří Škoda. „Už proti Brnu tam bylo pár zajímavých akcí, dali jsme dva krásné góly, takže si myslím, že se to bude lepšit,“ dodává útočník.

Podle něj se na výsledcích projevuje i povrch, na kterém dosud Slavia hraje. Umělá tráva nesedí ani Škodovi. „Není to zrovna nejlepší. Proti Brnu to bylo hrozně zmrzlé, terén byl špatný. Ale nedá se nic dělat, hrát na tom musíme,“ krčí rameny.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud