1. srpna 2013 • 06:00

Plzeň patrně přijde o Daridu. Prodává ho do Freiburgu!

Autor: pj, bra
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Vladimír Darida míří do německé bundesligy! Podle informací německého listu Badische Zeitung několikatýdenní jednání mezi Freiburgem a Viktorií Plzeň značně pokročila.



Freiburg usiluje o Vladimíra Daridu delší dobu. Poprvé však narazil u vedení Plzně, které nejprve nechtělo šikovného záložníka uvolnit za žádnou cenu. Jak ale zjistil iSport.cz, nakonec se oba kluby dohodly, že obnoví přestupová jednání, až se Viktoria kvalifikuje do play off Ligy mistrů. To se po vítězství 4:0 nad Kalju v prvním zápase na 99% povedlo.

Vladimír DaridaFoto Pavel Mazáč SPORT
A tak se Freiburg ozval znovu. Během středy jednání pokročila a přestup Daridy se přiblížil, informuje Badische Zeitung. Zprávu převzala všechna německá média.

Freiburg to zatím ani nepotvrdil, ani nevyrátil. „Toho hráče znám, ale momentálně nebudeme komentovat žádné jméno,“ řekl stroze sportovní ředitel klubu Klemens Hartenbach.

Kolik vyinkasuje Plzeň?

Přestupní částka, která by mohla do Plzně připlout, je zatím nejasná. Daridova cena je sice odhadována na 7,5 milionu eur (téměř 194 milionů korun), ale vzhledem k přestupní politice Freiburgu je nepravděpodobné, že by takovou sumu dal za jednoho hráče. Nepatří totiž k týmům, které na transferovém poli utrácejí velké peníze. Jeho letošní nejdražší posila (Felix Klaus) vyšla na 1,1 milionu eur. Zároveň je nejdražším hráčem ze současného kádru Freiburgu.

Pokud tedy bude konečná částka nižší, je možné, že si Plzeň řekne o vysoké procento z dalšího přestupu.

Darida by se ve Freiburgu potkal se dvěma českými fotbalisty Václavem Pilařem a Pavlem Krmašem.

Vladimír DaridaFoto Michal Beránek SPORT

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud