Michal Koštuřík
16. září 2013 • 14:43

Drobisz se vrací! Znojmo nasadí proti Spartě "korupčního hříšníka"

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, Gambrinus liga v pondělí zažije velký návrat. Po téměř dvou letech se v ní představí brankář Petr Drobisz, který se postaví do branky Znojma v utkání se Spartou. Sedmatřicetiletý mazák měl rok a půl distanc za účast v korupční aféře a na podzim dosud dělal „dvojku“ Václavu Hrubému. „Přišla jeho chvíle,“ potvrdil změnu trenér Leoš Kalvoda.



Sedm kol čekal Petr Drobisz na příležitost. Dřel na trénincích, zaskakoval v juniorce, zachytal si v Poháru České pošty a v přípravě proti Myjavě. Dnes půjde do ostrého boje - a hned proti favorizované Spartě.

Zkušený brankář přišel do Znojma v létě poté, co mu vypršel osmnáctiměsíční trest od disciplinární komise za údajné korupční jednání v kauze Olomouc-Bohemians Praha. Civilní soud se dodnes vleče, zatím Drobiszovu vinu neprokázal. Pro fotbal je však už půl roku „volný“. A dnes se defi nitivně vrátí mezi elitu.

„Zkusíme udělat změnu, snad to vyjde. Byl bych rád, kdyby to pomohlo. Petr je zkušený, dokáže z brány organizovat skoro celý tým,“ ocenil znojemský kouč Leoš Kalvoda.

V sedmatřiceti letech má Drobisz odchytáno 286 zápasů v nejvyšší soutěži a nehrozí, že by se mu před Davidem Lafatou a spol. rozklepala kolena. Trenér mu věří, na tréninku prý vypadá dobře. „Má to v hlavě srovnané a ví, co je potřeba,“ neváhal s nasazením bývalé opory Olomouce či Slovácka.

„Není to o tom, že by Vašek Hrubý někde vyhořel. Je to výborný kluk a kvalitní gólman. Ale v Brně jsme ještě nedali ani gól a nevyhráli. Potřebovali jsme něco udělat, změn bude ostatně víc,“ sázel na impulz.

Brankář Petr Drobisz se po téměř dvou letech vrací do Gambrinus ligy. V pondělí nastoupí za Znojmo proti Spartě Brankář Petr Drobisz se po téměř dvou letech vrací do Gambrinus ligy. V pondělí nastoupí za Znojmo proti SpartěFoto Michal Beránek (Sport)

Nováček stále čeká na premiérovou výhru v soutěži, v tabulce je poslední. A Spartu opět hostí v brněnském azylu. Je zřejmé, že Znojmo dnes musí hodně podržet gólman, aby mohlo pomýšlet na okradení vicemistra. A Drobisz je „ready“ si svůj comeback vychutnat. Svou šanci si vyčekal. „Šel sem s tím, že bude Vencovi krýt záda,“ připomněl Kalvoda rozdělení brankářských rolí.

Momentálně si však oba borci pozice prohodili. „Hrubý to vzal v pohodě, není to nic proti němu. Už před utkáním na Bohemce jsem uvažoval, že Drobisze postavím,“ přiznal trenér, který se musí obejít i bez opor Jonova, Heinze, Rejliče a Hříbka. Vychytá Drobisz překvapení? Včera se ke svému nástupu do hry vyjádřit nechtěl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud