Karel Häring
28. listopadu 2013 • 14:20

Zeman v Plzni trénovat nebude! Favoritem je teď Uhrin mladší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace se nekoná. Nástupcem Pavla Vrby na lavičce plzeňské Viktorie se nestane Zdeněk Zeman. Vedení klubu se prý s českým koučem žijícím dlouhodobě v Itálii sešlo začátkem týdne, k dohodě nedošlo.



Ačkoliv to původně vypadalo, že se bossové Viktorie vydají do Itálie až po středečním utkání Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City (2:4), setkání se Zdeňkem Zemanem stihli už na začátku týdne. Nicméně se vrátili s nepořízenou.

A to přesto, že majitel klubu Tomáš Paclík byl připraven nabídnout na české poměry velmi vysoký plat. Jenže nebyly to jen finanční nároky, na nichž námluvy ztroskotaly, ale i obecné podmínky na práci, které jsou výrazně odlišné od těch italských.

Navíc Zeman je stále vázán kontraktem s AS Řím, odkud byl letos v únoru odvolán z pozice trenéra. Paclík, který ve čtvrtek po obědě odlétal s týmem z Manchesteru, nechtěl situaci komentovat.

Je pravděpodobné, že se nyní hledání Viktorie zaměří na Dušana Uhrina mladšího. Ten je sice smluvně vázán v Dinamu Tbilisi, ovšem netají se touhou vrátit do Gambrinus ligy a angažmá u dvojnásobného českého mistra by jej velmi lákalo.

Kouč Zeman odmítl Plzeň i kvůli tréninkovým podmínkám...
Kouč Zeman odmítl Plzeň i kvůli tréninkovým podmínkám...

Pokud by ani to nevyšlo, dalším na řadě by zřejmě byl liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Podle informací Sportu by vedení západočeského klubu chtělo oznámit Vrbova nástupce v průběhu příštího týdne, tedy ještě před závěrečným duelem Ligy mistrů s CSKA Moskva (10. prosince), který rozhodne o případném pokračování v Evropské lize.

Vrba, jenž převezme od ledna reprezentaci, skončí v Plzni k 15. prosinci po více než pětiletém angažmá ve Štruncových sadech, během kterého získal dva mistrovské tituly, dvakrát postoupil do Ligy mistrů a jednou do osmifinále Evropské ligy.

Nyní jej čekají už jen dva zbývající duely, v neděli ligová derniéra doma proti Příbrami a zmíněný souboj o jarní pohárovou Evropu s CSKA.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud