Karel Häring
25. listopadu 2013 • 04:52

Vedení Plzně jede za Zemanem: Nabídnout může 7 milionů ročně

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň vyráží za Zdeňkem Zemanem. V průběhu tohoto týdne se zástupci českého mistra chtějí sejít se slavným trenérem a nabídnout mu angažmá! Po uplynulém víkendu je jasné, že ve hře jsou nyní dvě jména. Zmíněný Zeman a Dušan Uhrin mladší.



Do vysoké hry o velká jména se pustil majitel Viktorie Tomáš Paclík při hledání nástupce za Pavla Vrbu, který převezme národní tým. Poté, co plzeňský boss přiznal, že jako prvního oslovil Karla Brücknera (ten odmítl, údajně z rodinných důvodů), se nyní zaměřil na dalšího slavného kouče. Jak už informoval Nedělní Sport, nyní sonduje situaci okolo Zdeňka Zemana.

Klub získal v uplynulých dnech kontakt na bývalého trenéra AS Řím a oslovil jej. Podle zdrojů Sportu se s ním zástupci vedení Viktorie chtějí v tomto týdnu potkat a zjistit, jestli by měl zájem.

Není však jisté, nakolik by fungovala spolupráce se sportovním vedením, generální manažer Adolf Šádek je zvyklý být úzce zapojený do dění okolo týmu, ovšem šestašedesátiletý trenér by zřejmě chtěl větší pravomoci a nenechal by si do svých rozhodnutí mluvit.

Druhou otázkou jsou finance. Zeman, jenž v únoru skončil na lavičce AS Řím, je stále pod smlouvou. Ta mu během působení v klubu podle italských médií garantovala příjem jeden milion eur (cca 27 milionů korun ročně). Pokud by se Viktoria plácla přes kapsu, mohla by mu nabídnout zhruba čtvrtinu této sumy.

Synovec legendárního trenéra Čestmíra Vycpálka na druhou stranu není typem, pro nějž by byla finanční otázka na prvním místě. Nicméně i fakt, že mu stále běží platný kontrakt, může sehrát negativní roli při aktivitách Plzně.

Zeman ale není jediný trenér, s nímž je Plzeň v kontaktu. Odmítnutím Luboše Kozla z Dukly se zvýšily šance Dušana Uhrina mladšího, dalšího kandidáta. Současný kouč Dinama Tbilisi podle informací deníku Sport už s vedením Viktorie údajně komunikoval, i když to odmítl potvrdit.

Koho získá Plzeň? Téma o novém kouči Viktorie čtěte v pondělním vydání deníku Sport!

Deník Sport 25. 11. 2013 Deník Sport 25. 11. 2013Foto Sport

Trenér Zdeněk Zeman je jedním z kandidátů na post kouče plzeňské Viktorie
Trenér Zdeněk Zeman je jedním z kandidátů na post kouče plzeňské Viktorie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud