22. dubna 2014 • 18:06

Damková: Kysela filmoval. Penalta Boleslavi proti Jablonci neměla být

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sudí Libor Kovařík neměl v sobotním zápase 25. kola fotbalové ligy v Mladé Boleslavi nařídit proti Jablonci penaltu. Podle předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové ale domácí Jan Kysela svůj pád v pokutovém území po souboji s hostujícím Filipem Novákem výrazně přifilmoval, a proto nebude mít sudí omezenou delegaci. Komise naopak zvažuje, zda vůči Kyselovi nedá podnět k disciplinární komisi.



Mladoboleslavský obránce v 24. minutě za stavu 1:1 upadl po souboji s Novákem ve vápně a z penalty skóroval Bosňan Jasmin Ščuk. "V reálném pohledu nikdo o správnosti rozhodnutí rozhodčího Kovaříka nepochyboval. Až teprve zpomalený televizní záznam ukázal, že jablonecký hráč v poslední chvíli pohyb nohou zastavoval a pokutový kop zřejmě neměl být nařízen, byť k lehčímu kontaktu nohou došlo," uvedla Damková v prohlášení.

Jednomu z nejzkušenějších českých sudích však komise činnost nezastaví. "Pro mě to není důvod, aby komise v takové situaci měla omezovat delegace pro další utkání. Kysela pád v pokutovém území přifilmoval a v reálném pohledu to byla těžko rozpoznatelná situace, při které se boleslavský hráč zachoval velmi teatrálně," prohlásila Damková.

Kyselu možná čeká disciplinární řízení kvůli nesportovnímu chování. "Po jednání s pravidlovou komisí zvážíme podání podnětu k disciplinární komisi, protože hráč se dle našeho názoru dopustil porušení disciplinárního řádu předstíráním nedovoleného zákroku s úmyslem nesportovně ovlivnit rozhodčího ve prospěch svého mužstva. Tím došlo i k provinění vůči zásadám fair play," dodala Damková. Mladá Boleslav vyhrála 3:2 a pojistila si třetí místo v tabulce.

Mladoboleslavský záložník David Jarolím bojuje o míč s jabloneckým Lubošem Loučkou. V utkání 25. kola Gambrinus ligy zkušený hráč Středočechů dohrál jen díky benevolenci sudího Kovaříka, ten mu odpustil dva "žluté" prohřešky.
Mladoboleslavský záložník David Jarolím bojuje o míč s jabloneckým Lubošem Loučkou. V utkání 25. kola Gambrinus ligy zkušený hráč Středočechů dohrál jen díky benevolenci sudího Kovaříka, ten mu odpustil dva "žluté" prohřešky.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud