23. dubna 2014 • 16:34

V lize padl rychlostní rekord! Nejlepším sprinterem je hráč Baníku

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský fotbalista Dyjan Carlos de Azevedo překonal v 25. kole dosavadní rychlostní rekord první ligy. Brazilský ofenzivní záložník běžel rychlostí 33,48 kilometru v hodině a vylepšil výkon plzeňského Jana Kovaříka (33,05).



De Azevedo je zatím jediným hráčem, který za dobu měření fitness dat v první lize překonal 33,4 kilometru v hodině. Dvaadvacetiletý Brazilec přispěl k výhře Baníku 4:0 na půdě Znojma v jeho brněnském azylu.

V rámci 25. kola se dařilo i dalším ostravským hráčům. Stoper Jan Baránek vedle toho, že vstřelil jeden z gólů a zabránil skluzem ve skórování znojemskému Václavu Vašíčkovi, vyhrál všech třináct vzdušných soubojů, které svedl. Podobně se vedlo i Romanu Fischerovi z Brna, byl úspěšný ve všech dvanácti soubojích.

Vybrané statistiky fotbalové Gambrinus ligy
Vybrané statistiky fotbalové Gambrinus ligy

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud