10. června 2014 • 17:29

Luhového kritika? Může za to osobní msta Hyského, tvrdí Kisel

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechtěl strkat hlavu do písku a nabídl svou rezignaci. Sportovní ředitel Slavie Karol Kisel už byl jednou nohou pryč z Edenu, přesto ale ve vedení klubu zůstal. „Aleš Řebíček moji rezignaci nepřijal, řekl mi, že chce, abych zůstal. Já na funkci rozhodně nelpím,“ tvrdí Kisel.



Bývalý kapitán Slavie, který v zimě vyměnil kopačky za oblek, se na začátku března podepsal pod nečekaný vyhazov kouče Miroslava Koubka, kterého nahradil Nizozemec Alex Pastoor. Jenže jeho působení ve Slavii skončilo fiaskem a málem i sestupem.

Teď Kisel připouští, že sázka na Pastoora byla chyba. „Přinesl to, co jsme chtěli, tedy absolutně jiný přístup, jenže nebyly výsledky. A fotbal je o výsledcích. Takže to musíme hodnotit jako neúspěšný pokus, a já se za to neschovávám,“ kýve hlavou Kisel.

I proto šel za majitelem Alešem Řebíčkem a nabídl mu, že sám dobrovolně skončí. To však boss Slavie odmítl. „Chci přijít s novými myšlenkami, zatím se nám to nepovedlo, ale já tomu pořád věřím. Výměna trenéra nebyl ten hlavní důvod. Začalo se špatně už před sezonou,“ míní Kisel.

Na kritiku veřejnosti, která se na něj nahrnula, byl připravený, volání po rezignaci z úst bývalého reprezentanta Milana Luhového mu však vadilo. Kisel totiž tvrdí, že za ním stojí osobní útok bývalého obránce Martina Hyského, se kterým se na jaře ve Slavii rozešel ve zlém.

„Milana Luhového jsem tady nikdy neviděl, nevím, jaké má informace, ale byl v televizním studiu s Martinem Hyským. Jemu jsem tehdy dal na doporučení Šeterleho (bývalý ředitel Jaromír Šeterle – pozn. red.) šanci jako trenérovi mládeže,“ vypráví Kisel počátek údajné averze.

„Dostal nejlepší ročník, který tady máme, a za čtyři měsíce z toho ročníku chtělo deset hráčů odejít a pět bylo zraněných. Tak jsem ho musel pro neschopnost odvolat. Když odešel, zase ten ročník začal fungovat. Takže to beru jako takovou osobní mstu,“ má jasno Kisel.

Na druhou stranu neskrývá, že rozumí naštvanosti fanoušků. „Působí to chaoticky,“ ohlíží se sebekriticky za děním ve Slavii. „Nechci se už ohánět nějakou koncepcí, fanoušci jsou na to alergičtí. Místo dalších řečí je potřeba to vyřešit, aby fanoušci viděli, že něco děláme. Potřebujeme akorát stabilní prostředí, a to tady zatím není,“ zdůraznil Kisel klíčový problém.

Velký rozhovor s Karolem Kiselem najdete ve středečním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud