26. dubna 2011 • 09:39

Nový majitel: Slavia ho prý představí už dnes

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antonín Franc, údajný současný vlastník Slavie, má dnes představit příštího majitele klubu. Tedy společnost, která vyvede červenobílý národ z krize. Tvrdí to generální ředitel „sešívaných“ Miroslav Platil.



Spásný den pro Slavii? Pokud se potvrdí slova ředitele Platila, pak možná ano. Podle něj totiž majitel Franc zveřejní společnost, která zachrání klub před krachem. „ Současný majoritní vlastník deklaroval, že by se měl někdo minimálně jasně přihlásit k zájmu o Slavii,“ uvedl Platil.

Minulou středu výkonný výbor ústy svého šéfa Ivana Haška vyzval vlastníky Slavie, aby vyšli z anonymity a předložili plán na záchranu zbídačeného klubu.

Na druhý den už seděl naproti svazovému šéfovi Antonín Franc, údajný majitel slavné značky, dle mnohých však bílý kůň skutečného bosse Petra Sisáka, a prý mu požadovaný projekt představil. S tím, že v úterý po Velikonocích odtajní příštího držitele majoritního balíku akcií.


To úterý je tu právě dnes. „Proto doufám, že pan Franc nového majitele představí. Jsem už opatrný, takže neříkám, že jsem o tom přesvědčen,“ řekl včera Sportu generální ředitel Miroslav Platil. „Minimálně by to mělo být tak, že se někdo jasně přihlásí k zájmu o Slavii.“

Během velikonočních svátků žádná jednání neprobíhala. „Bylo to ale čistě z organizačních důvodů. Dotyčný subjekt prý měl jiné povinnosti, proto se to neřešilo,“ vysvětlil Platil, jenž prý identitu možného kupce nezná.

Kdo by jím tedy mohl být? Máli mít jeho příchod dlouhodobý a pozitivní účinek, musí se jednat o velmi silnou firmu, a to nejenom ekonomicky. Pouze mocný subjekt si může dovolit rozehrát partii s aktuálním majitelem, jenž podle všeho nepatří mezi podnikatelské beránky.

Šokování plzeňští fotbalisté
Šokování plzeňští fotbalisté


Pokud potenciální nový vlastník skutečně existuje, podařilo se ho Francovi dokonale skrýt. A to nejenom před veřejností, ale dokonce i před ředitelem Platilem... To ovšem vzbuzuje nedůvěru.

Předseda ČMFS Ivan Hašek i přesto na základě svých informací míní, že se události posunou správným směrem. „Věřím, že se tento týden věci pohnou k tomu, že Slavie nepůjde ani do konkurzu, ani nezanikne,“ řekl včera.

Během předchozího týdne se na Slavii hlásila řada partnerů, kteří měli zájem červenobílé podpořit. Klub je však odmítl. Tedy prozatím. „Ctím, že majitel vede jednání s hlavním zájemcem, ta budou ještě pokračovat. Proto já žádná jiná jednání nevedu. Vedu si o nich jenom přehled, abych je později mohl oslovit kvůli sponzorskému podílu. Logicky budou první na řadě,“ prohlásil klubový ředitel.

Ten nabídky dosud odmítal i přesto, že klub potřebuje do konce dubna sehnat deset milionů na splacení hráčských pohledávek. Bez toho nedostane licenci pro příští ligový ročník. „Pokud bychom splatili ty miliony bez toho, abychom měli jasno o novém majiteli, jenom bychom odvraceli mečbol. To jsem udělal v minulosti dvakrát, nyní už nechci,“ sdělil Platil.

Proto s nepořízenou odešla minulý čtvrtek například skupina albánských podnikatelů, jež měla zájem majetkově vstoupit do Slavie. „Jednalo se spíš o schůzku na společenské úrovni, trvala deset minut,“ řekl Platil s tím, že se k diskusi mohou vrátit s novým majitelem v zádech.

Pokud se slávistický ředitel nemýlí, už dnes by mělo být jeho jméno známo...

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud