Štěpán Filípek
27. července 2011 • 04:32

LIGA FANOUŠKŮ: Teď máte slovo vy!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdy se podle chování tuzemských bafuňářů zdá, že fotbal dělají jen pro sebe. Jenže bez diváků, kteří jim plní stadiony a jejichž klubová věrnost je nezničitelná, by svůj byznys mohli zabalit. I proto chce deník Sport v nové sezoně v projektu Liga fanoušků ocenit ty, kteří vytvářejí v domácích i cizích prvoligových arénách nejlepší atmosféru, a to materiálem na choreografi e v ceně 50 000 korun. Kromě toho nás ale průběžně zajímají vaše názory i postřehy. Ať platí slogan Fotbal pro fanoušky!



Jak budeme hodnotit?

V každém zápase budou redaktoři Sportu stejně jako aktéry na hřišti známkovat fanoušky obou mužstev. Hodnocení bude součástí statistiky všech utkání, které najdete v rámci ligového zpravodajství. Známky se budou sčítat a průběžné pořadí bude uveřejněno vždy v úterním vydání po skončení daného kola v nové speciální rubrice deníku Sport.

Ve známce se promítne zvláště:
- podíl na celkové atmosféře zápasu
- propracovanost a četnost fanouškovských choreografií
- originalita popěvků a pokřiků
- zapojení všech diváků na stadionu
- účast na venkovních zápasech

Naše hodnocení bude probíhat nezávisle na jednotlivých klubech i fanouškovských skupinách.


Co získá vítěz?

Jednotlivé známky pro fanoušky z domácích i venkovních utkání se sečtou a po 30. kole bude známo konečné pořadí. Vítěz takto sestaveného žebříčku získá poukaz na materiální vybavení pro choreografi e u vybraného výrobce, a to v celkové hodnotě

50 000 korun


Deník Sport je proti...

...násilí a řádění chuligánů
Podporujeme fotbalové fanoušky a chápeme, že střety s policií nejsou vždy vyprovokovány příznivci a mohou je odnést i nevinní lidé. V žádném případě však nemají naše sympatie chuligáni, kteří jdou na fotbal jenom proto, aby vyvolávali konfl ikty a bitky. Deník Sport rozhodně trvá na tom, že k fotbalu nepatří.

...výtržnostem a zásahům do utkání
Je nám jasné, že dění na trávníku nebo verdikty rozhodčích vás zvednou ze sedaček, nebo že už nemůžete vydržet, jak se chová vedení vašeho klubu. Přesto jsme obecně proti násilným protestům i nebezpečnému používání pyrotechniky.

...rasistickým a vulgárním pokřikům a urážkám
Zcela nepřijatelné jsou pro nás pokřiky a skandování, které znamenají urážky na základě původu, náboženského vyznání, rasy nebo etnického původu. Ať už se to týká transparentů, pokřiků nebo bučení na hráče tmavé pleti.


Zapojte se i vy!

- co se vám líbí a nelíbí ve vašem klubu?
- co byste vzkázali jeho šéfům?
- co by se mělo pro fanoušky udělat?
- zážitky s fanděním ve světě
Posílejte nám na adresu tipy@isport.cz

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud