25. ledna 2012 • 13:09

CHAT: Konec ve Spartě? Byla to rána, odpovídal čtenářům Řepka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec ve Spartě snášel velice těžce, ale s odstupem času se s ním vyrovnal. "Zapomněl jsem na to, je to pryč," řekl čtenářům iSport.cz Tomáš Řepka, nová posila Českých Budějovic.



Dodnes se s jeho odchodem ze Sparty nemohou letenští příznivci smířit. Stále má mezi nimi mnoho obdivovatelů, kteří si nenechali ujít ani jeho první zápas v dresu Českých Budějovic.

Samotný Řepka ale přiznává, že vysedávání na lavičce Sparty a následný konec nebylo pro něj nic příjemného.

Tomáš ŘepkaFoto Jaroslav Legner SPORT
"Bylo to takové zklamání za ty léta, co jsem ve Spartě strávil. Bylo to takové hrozně narychlo, nikdo se mnou o tom nemluvil. Byla to velká rána a překvapení," uvedl v online rozhovoru na iSport.cz.

Na druhé straně, s několikatýdenním odstupem již všechno vnímá jinak.

"Počítal jsem s tím, jednou to přijít muselo. Měli na to právo, bylo to jejich rozhodnutí. Já jsem to musel akceptovat. S odstupem času se na to dívám tak, že už je to pryč a já už jsem jinde. Už jsem na to zapomněl."

Ovšem na dotaz, který se týká jeho případného návratu na Letnou, byť třeba v jiné roli, odpověděl: "Určitě bych se vrátit chtěl, ale to by museli klub vlastnit jiní lidé a změnit se vedení."

Řepka měl ještě před přesunem na jih Čech atraktivní nabídku z mistrovské Plzně. Jak prozradil, k přestupu chybělo maličko. "Byl jsem s nimi prakticky domluvený, ale pak z toho sešlo," mrzí ho.

Co dalšího řekl v online rozhovoru?

Tomáš Řepka

MAXIMUS, 25. ledna 2012
Čau Tome, co by jsi říkal tomu, kdybychom se, my srdcaři, fandové Sparty, domluvili s ultras Slavie a chodili si vzájemně fandit?
Nechápu úplně otázku, ale v dnešním světě se může stát cokoliv. Děkuji za všechny otázky, už se musím rozloučit. Zdraví Tomáš Řepka
Standa, 25. ledna 2012
přemýšlel jsi o tom co v novinách říkal Vašek Drobný? Podle mě to co říkal, tak mělo docela logiku. Je hlavním důvodem toho proč jsi se rozhodl pokračovat Tvá obava z "polosmrti" jak jsi to sám nazval?
Vaška Drobného nechci komentovat.
Václav Starý, 25. ledna 2012
Proč si myslíte, že Vás s pověstí problémového hráče Budějovice kupovaly? Díky kamarádství s Karlem Poborským? Jak se vypořádáte s obrovskou finanční ztrátou oproti angažmá ve spartě?
Nevím, co na tuhle otázku říct. Takže bez komentáře.
Acsthomas, 25. ledna 2012
Ahoj Tome,chci se zeptat jak bereš že tvůj spoluhráč David Horejš ukončil kariéru? Myslíš že to je z důvodu tvého příchodu?Že věděl že by si tolik nezahrál nebo jestli je znám důvod protože v zimě opouštět tým který se zachraňuje se mi zdá hloupé.Udělal by jsi to ty? Děkuji a ať se daří a těším se až přijedeš na Spartu :) Acsthomas
Říkám znovu, tohle netuším, jde to mimo mě. To asi není otázka na mě, ale spíš na vedení a managment klubu.
Standa, 25. ledna 2012
zpětně, co si myslíš o Hohenederovi, to byl ale tragéd, viď?
Já nebudu kritizovat svého bývalého kolegu. Určitě ne, když tady není. Byl to kvalitní fotbalista, ale na Spartě mu to nevyšlo. To je celý.
Standa, 25. ledna 2012
proč podle Tebe Sparta nedovolí hráčům v ní dohrát? Všude jinde na světě mají určitý respekt k legendám, u nás se to neděje. V čem to podle tebe je? Přijde mi, že je to chyba Křetínskýho, že coby byznysmen trochu postrádá lidskost, slušnost a jde mu jen o to co z toho bude mít nebo co neztratí.
Asi jo. Říkám znovu, je to otázka pro vedení. Ti by se měli chytit za nos a začít o tom přemýšlet.
Pavel Štras, 25. ledna 2012
Neobáváte se , že svým arogantním chováním zcela rozložíte kabinu a přispějete k sestupu Budějovic z ligy? Co budete dělat v případě sestupu?
Nevím, co máte na mysli s rozložením kabiny, ale doufám, že Budějovice se zachrání.
Jan Šolc, 25. ledna 2012
Jak velký vliv chcete mít na kabinu? Nebudete to vlastně vy, kdo bude Budějovice trénovat a určovat taktiku? Jaká je nejsilnější stránka Františka Cipra?
Trenéra znám, je zkušený a má hodně za sebou. Nemyslím, že kaučovat to budu já. Od toho je tady pan Cipro. Myslím, že je hodně kvalitní trenér i člověk.
Vladimír, 25. ledna 2012
Dobrý den, Tomáši. Předem přeji vše nejlepší jak v novém angažmá, tak i v osobním životě. Poznal jste dění kolem fotbalu ve vyspělých zemích, chtěl bych se tedy zeptat, co se v ČR dělá oproti Itálii či Anglii špatně a co byste rád v Česku viděl? Např. co se týká televizních přenosů, komunikace s fanoušky apod. S pozdravem V.
Těch věcí je samozřejmě víc. Jsou tady i dobré věci, ale asi se to hned tak nezmění. Je to dané i vyspělou společností, která v zahraničí je a u nás zatím chybí. Asi tady bude ten hlavní problém.
Standa, 25. ledna 2012
čau Tome, pořád si řikám jestli tohle máš zapotřebí, myslim, že kdybys viděl svojí fotku v Budějovickým dresu před 5 lety, tak bys tomu ani neuvěřil jak jednou dopadneš. Tak ať Ti to kope, Zápotočný Ti nesahá ani po kotníky
Život si nikdo nemůže naplánovat, nikdo neví, co bude zítra. Natož za pět let. Takže já to takhle nevnímám, je to fotbal. Chtěl jsem prostě hrát, Budějovice mi daly šanci, abych pokračoval v lize a ve fotbale. Takže za to jim děkuju a proto to vnímám trošku jinak.
motlik, 25. ledna 2012
Chcete se vrátit do Sparty ?
Určitě bych se tam chtěl vrátit, ale museli by to vlastnit jiní lidé a změnit se vedení.
Pavel Hoke, 25. ledna 2012
Jak to dopadá na fanoušky, kteří vás ve Spartě milovali, taky nekteří přešli na České Budějovice? Jaký to bylo pro kamarády,kteří Vás uznávali jako srdcem Sparty?
To nevím, musíte se zeptat kluků. Samozřejmě mí kamarádi mi přejou, ať budu kopat kdekoliv. Pro některé fanoušky to bylo zklamání, což jsem na druhou stranu rád, že lidé to vnímají a mají mě rádi. Říkám znovu, Budějovice beru jako další možnost a další šanci.
vanakuli, 25. ledna 2012
Dobrý den.Pane Řepka co říkáte na Amauriho,který přestoupil do Florencie?Přeji mnoho štěstí V Budějkách.
To se omlouvám, ale zatím nemám čas sledovat přestupy v italské lize. Ale asi je to kvalitní fotbalista, Fiorentina určitě ví, co dělá.
ondraACS, 25. ledna 2012
čau Tome chci ti za všechno poděkovat co jsi udělal pro Spartu a doufám že se ti bude dařit.A jak se ti zatím v Budějkách líbí ? :)
Děkuju. Už jsem říkal, Budějovice jsou úžasné město, je to tady hezké. Doufám, že tady vydržím co nejdéle.
Petr Nerad, 25. ledna 2012
Jak se díváte na změny ve spartě? Čím byla trojice Řepka, Blažek a Chovanec negativní? Přiznáváte svoji vinu?
Nevím, v jakém smyslu negativní. Jestli čerpáte informace z novin, že jsme byli negativní, asi možná jo. Ale nikdy jsem sám na sobě tohle nepocítil.
Simak, 25. ledna 2012
ČAU SuperTOME, budeš nám na letné chybět. Chtěl bych se zeptat jestli udržuješ kontakt s Honzíkem Šimákem, pokud vím tak ve Spartě jste se celkem bavili... Přeju ti,aby si vyhrál soud a žena tě neobrala:-)a hlavně zdravého prcka..
Děkuju moc. S Honzou Šimákem už ve spojení nejsem. Několikrát jsem mu volal, ale nezvedal mi telefon. Atmosféra ve Spartě mi chybět bude. Jinak děkuju za přání, jsem rád, že jste si na mě vzpomněli.
Nechtěj Vedět, 25. ledna 2012
Proč Zrovna Budějovice ???
Už jsem to říkal. Nabídka Budějovic byla upřímná, rychlá. Dalo se s nima mluvit, našli jsme společnou řeč. Hlavně to bylo konkrétní, žádné natahování. To se mi líbí. Bylo to férové z obou stran, to taky rozhodlo.
Villy, 25. ledna 2012
Čau Tome, viděl jsem tě na jednom zápase jak se rozčiluješ. Co jíš? Surové maso?
To taky někdy :-)
Lucky, 25. ledna 2012
Ahoj Tomáši, jak zvládáš zimní přípravu? Jak se těšíš na zápas se Spartou v Gambrinus lize?
Zatím zimní příprava jde. Ale trénovat ještě musím, pořád to není stoprocentní. A na zápasy se těším, až liga začne.
Jan z Rokycan, 25. ledna 2012
Jednání Sparty,vůči Vám i dalším jiným hráčům, kteří museli opustit tento klub není příliš férové.Myslím si, že zneužívají svého postavení ve fotbalovém světě ČR. Myslíte si, že takovéto nekorektní jednání jsou i u jiných klubů v ČR. Děkuji a přeji hodně úspěchů Jan
Určitě to není nic příjemného, obzvlášť u tak velkého klubu, jako je Sparta. Myslím si, že se to děje ve spoustu klubech, Sparta není výjimka. Samozřejmě, tohle mě mrzí. Už jsem říkal předtím, svým způsobem jsem si tenhle přístup a jednání nezasloužil.
kuba096, 25. ledna 2012
AHOJ TOME...Víš co by mě asi zajímalo nejvíc?Co se ti honí hlavou když uděláš nějaký ten zákrok a rozhodčí hned pískne a faul a ty se hned rozčílíš a vynadáš mu a zanadáváš si...říkáš si pak,to jsem přehnal to jsem asi neměl..říkáš si to pak?
Určitě. Nějaké moje reakce byly trošku unáhlené, ale vždycky si za tím stojím. I když je to špatně. Já to holt mám takhle v naturelu. Nikdy jsem toho nějak moc nelitoval, většinou jsem tyhle věci dělal, abych mužstvo nahecoval, donutil k něčemu. Jednoduše aby se na hřišti pořád něco dělo.
Peedro, 25. ledna 2012
Zdravím, chtěl bych se zeptat, ve kterém klubu je podle vás lepší parta? Ve Spartě nebo nyní v Budějovicích? A ve kterém klubu vám to víc sedí?
Ve Spartě jsem byl deset let, na tenhle klub nedám nikdy dopustit. Vždycky mi zůstane v srdci. Kabina tam byla také úžasná. Stejná kabina je tady v Budějovicích, takže rozdíly nedělám.
GEORG II, 25. ledna 2012
Co je noveho v Brumove ?
Teď jsem tam dlouho nebyl, takže nevim. Ale myslím, že jsou všichni v pořádku a zdraví.
Vojta z Kotle, 25. ledna 2012
Čau tome chci se zeptat co si myslíš o našem kotli? :)
Jestli myslíš budějovický, tak ten jsem ještě neviděl. Doufám, že bude taky dobrej, podobnej jako na Spartě.
David Flajzar, 25. ledna 2012
Dobrý den chci se zeptat kde jste odehrál svou dorosteneckou kariéru? Jakou ligu. Díky ať se vám daří.
Hrál jsem v takovém středisku mládeže v Gottwaldově, pak ve Zlíně. Pak jsem šel hned z téhle kategorie hrát ligu, takže ligu jsem začínal někdy v šestnácti letech.
Adam B., 25. ledna 2012
Ahoj Tome jsem tvůj velký fanda a chodím na každý tvůj zapas akorat mě mrzí ,že jsi přestoupil do Budějic protože to mám z Prahy daleko.Stala se mi taková nepříjemná situace a dostal jsem se finanční krize proto sem tě chtěl poprosit jestli by jsi neměl nějaké starší vyřazené kopačky .Sportu zdar a ať sr ti daří ti přeje tvůj velký fanda Bory :)
Že jsi chodil na každej zápas, mě samozřejmě moc těší. Pokud nějaký starý najdu, určitě ti je rád někam pošlu.
Michal, 25. ledna 2012
Zdravim, budete mít ještě nějaké tetováni v budoucnu???
Určitě budu mít.
Beroslav, 25. ledna 2012
Ahoj Tome, v tvojí knížce si psal, že možná napíšeš pokračování. Myslím, že událostí z poslední doby, dali dobrej základ k sepsání nějakého dodatku ,co ty na to? :)
Určitě přemýšlím o Rebelovi dvojce. Budu nad tím přemýšlet, určitě nějaké věci z poslední doby se tam objeví.
kořka, 25. ledna 2012
čest jak se vede, proč si nezkusil jí to /Plzně měl jsi od nich nějaké ty nabídky jak se psalo??
Už jsem na to odpovídal. Samozřejmě ta Plzeň tam byla, vypadalo to dobře. Těsně před podpisem to ztroskotalo na tom, že jsem nemohl hrát evropské poháry.
Jakub Červený, 25. ledna 2012
Dobrý den Tomáši, Chtěl bych se zeptat, proč vás vyhodily ze sparty? a jak se cítíte v Budějovicích?
To je otázka pro vedení klubu, ne pro mě.
Hajos, 25. ledna 2012
jak ste se citel jak vam řekli že že vas Spartě něchteli
Bylo to takové zklamání za ty léta, co jsem ve Spartě strávil. Ale počítal jsem s tím, jednou to přijít muselo. Bylo to takové hrozně narychlo, nikdo se mnou o tom nemluvil. Byla to velká rána a překvapení.
Schalkánek, 25. ledna 2012
Martin Hašek nebo Pepa Chovanec ? díky
Jestli to má být tak koho preferuju, tak ani jednoho.
Themgoroth, 25. ledna 2012
Zdravím. Jak to bylo s vaším potenciálním přestupem do Plzně? Jak daleko jste byli od podepsání smlouvy? Byl pro vás odchod ze Sparty tristní? A ještě jeden dotaz - už jste se nějak dokázal zařadit do kádru Budějovic, zvykáte si?
K přestupu chybělo maličko. Už jsem s nima prakticky byl domluvený, pak z toho sešlo. Co se týká zvykání v Budějovicích, myslím, že žádnej problém neni. Zatím to všechno funguje úplně v pohodě.
Jaromír, 25. ledna 2012
Jak se vám líbí v novém prosředí :) ?
Zatím je to úžasný.
petr1, 25. ledna 2012
Čau Tome! Co říkáš s odstupem času na rozhodnutí GSM Chovance odstavit tě na druhou kolej? Přiznal si někde, že jsi to špatně nesl, jak to vnímáš teď?
Určitě to v tu dobu nebylo nic příjemného. Měli na to právo, bylo to jejich rozhodnutí. Já jsem to musdel akceptovat. S odstupem času se na to dívám tak, že už je to pryč a já už jsem jinde. Už jsem na to zapomněl.
honza56, 25. ledna 2012
Zdravím Tomáši! Nejprv musím říct, že jsi můj neoblíbenější fotbalista a přeju ti hodně úspěchů na jihu čech. Ale chtěl bych se zeptat. Jak tě přijala kabina Budějovic a s kým si nejvíc rozumíš?
V první řadě děkuju. S klukama jsme se znali už z ligy, určitě to tady bude v pohodě. Rozumím si nejvíc asi s těmi staršími hráči, jako je Ruda Otepka, Roman Lengyel a další.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud