Richard Šíma
27. ledna 2012 • 13:35

O Baník má zájem skupina podnikatelů, prodej klubu se přiblížil

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník by mohl v brzké době přece jen změnit majitele. Po krachu námluv s hokejistou Pavlem Kubinou potvrdil dosavadní majitel Tomáš Petera, že v současné době jedná o prodeji svých akcií se skupinou nejmenovaných ostravských podnikatelů. Mezi nimi by měl být Libor Adámek, muž, jemuž Petera před časem prodal i stadion Bazaly. S informací jako první přišel páteční deník Sport.



Tohle by Baník mohlo postavit na nohy. Sportovně i ekonomicky. O nákup akcií klubu se údajně intenzivně zajímá skupina podnikatelů z Ostravy. Podle zákulisních informací by o tom, zda se Tomáši Peterovi, majoritnímu vlastníkovi, podaří akcie chátrajícího klubu prodat, mělo být jasno možná ještě do startu jarní části sezony.

„Na vaši otázku, zda s někým momentálně vedu jednání o prodeji akcií Baníku, vám mohu odpovědět, že ano,“ reagoval včera Petera na přímý dotaz Sportu. „V žádném případě ale nehodlám blíže specifi kovat, o koho se jedná. Věřím, že se na prodeji dohodneme,“ dodal Petera.
Podle informací deníku Sport by se novým většinovým vlastníkem ostravského klubu mohl stát Libor Adámek, místní podnikatel, jenž se před několika týdny stal majitelem Bazalů.
„Nechtěl bych se stát hrobníkem ostravského fotbalu,“ prohlásil před časem, když ostravský stadion koupil a čelil spekulacím, že nabyté pozemky využije k jiným účelům. Zdůraznil svůj zájem Bazaly zrekonstruovat a umožnit, aby na nich mohl Baník v budoucnu hrát. Úmysl koupit akcie klubu deníku Sport nepotvrdil, včera nebral telefon a nereagoval ani na esemesky.
Podle určitých informací by jeho vstup do Baníku mohl znamenat také to, že by se klub mohl vyhnout chystanému stěhování do Vítkovic, jež se kvůli nevyhovujícím Bazalům chystá na letošní léto. Nejenže proti tomuto aktu neustále bouřlivě protestují fanoušci Baníku a dá se čekat, že by agresivitu chystaných protestních akcí ještě umocnili. Rekonstrukce vítkovického městského stadionu totiž neprobíhá podle stanoveného plánu. Nebyla ještě pořádně zahájena a Vítkovice v nynějším stavu odporují normám stanoveným FAČR ještě více než současné Bazaly. Baník by nejspíš znovu požádal o výjimku a na svém současném stadionu by setrval.
Skupina ostravských podnikatelů v čele s Adámkem, o níž se v souvislosti s nákupem Baníku spekuluje, by se mohla stát vlastníkem celého balíku 95 % akcií klubu, jež má Petera aktuálně v držení.
„Naše dohoda s protistranou může vyústit v můj defi nitivní odchod z Baníku. Jednou z možných variant je i ta, že odprodám všech svých devadesát pět procent akcií,“ sdělil Petera deníku Sport.
Petera se o prodej akcií Baníku pokouší neúspěšně už delší čas. Loni v létě krachla jeho jednání s desátým nejbohatším Čechem, vítkovickým strojírenským magnátem Janem Světlíkem, na začátku letošního roku se majiteli ostravského klubu nepodařilo dotáhnout do konce ani námluvy s hokejistou Pavlem Kubinou.
Podle zákulisních informací je jeho nynější jednání s novými potenciálními majiteli klubových akcií ve fázi, do jaké se ta předchozí se Světlíkem a Kubinou ani nedostala. Veškeré kroky, které stávající management Baníku činí, Petera s novou skupinou vlastníků údajně podrobně konzultuje. Je pravděpodobné, že jednání budou uzavřena v horizontu nejbližších týdnů a Baník by tak mohl vstoupit do jarní části sezony už v rukou nových majitelů. „To nechci komentovat, ale mohu říct, že mám z dosavadních jednání zatím velmi dobrý pocit,“ dodal Petera.

„Na vaši otázku, zda s někým momentálně vedu jednání o prodeji akcií Baníku, vám mohu odpovědět, že ano,“ reagoval ve čtvrtek Petera na přímý dotaz Sportu. „V žádném případě ale nehodlám blíže specifikovat, o koho se jedná. Věřím, že se na prodeji dohodneme,“ dodal Petera.

Podle informací deníku Sport by se novým většinovým vlastníkem ostravského klubu mohl stát Libor Adámek, místní podnikatel, jenž se před několika týdny stal majitelem Bazalů.

„Mohu potvrdit, že s panem Peterou jednáme a máme o vstup do Baníku zájem. V současné době zkoumáme skutečnou finanční situaci klubu. Co bude dál, se uvidí," řekl Adámek pro deník Sport. Dále se k jednání vyjadřovat nechtěl.

Podle určitých informací by jeho vstup do Baníku mohl znamenat také to, že by se klub mohl vyhnout chystanému stěhování do Vítkovic, jež se kvůli nevyhovujícím Bazalům chystá na letošní léto. Nejenže proti tomuto aktu neustále bouřlivě protestují fanoušci Baníku a dá se čekat, že by agresivitu chystaných protestních akcí ještě umocnili.

Jaromír Nohavica složil a nazpíval písničku o prodeji Bazalů.
Jaromír Nohavica složil a nazpíval písničku o prodeji Bazalů.

Rekonstrukce vítkovického městského stadionu totiž neprobíhá podle stanoveného plánu. Nebyla ještě pořádně zahájena a Vítkovice v nynějším stavu odporují normám stanoveným FAČR ještě více než současné Bazaly.

Baník by nejspíš znovu požádal o výjimku a na svém současném stadionu by setrval. Skupina ostravských podnikatelů v čele s Adámkem, o níž se v souvislosti s nákupem Baníku spekuluje, by se mohla stát vlastníkem celého balíku 95 % akcií klubu, jež má Petera aktuálně v držení.

„Naše dohoda s protistranou může vyústit v můj defi nitivní odchod z Baníku. Jednou z možných variant je i ta, že odprodám všech svých devadesát pět procent akcií,“ sdělil Petera deníku Sport. Petera se o prodej akcií Baníku pokouší neúspěšně už delší čas.

Loni v létě krachla jeho jednání s desátým nejbohatším Čechem, vítkovickým strojírenským magnátem Janem Světlíkem, na začátku letošního roku se majiteli ostravského klubu nepodařilo dotáhnout do konce ani námluvy s hokejistou Pavlem Kubinou.

Podle zákulisních informací je jeho nynější jednání s novými potenciálními majiteli klubových akcií ve fázi, do jaké se ta předchozí se Světlíkem a Kubinou ani nedostala. Veškeré kroky, které stávající management Baníku činí, Petera s novou skupinou vlastníků údajně podrobně konzultuje. Je pravděpodobné, že jednání budou uzavřena v horizontu nejbližších týdnů a Baník by tak mohl vstoupit do jarní části sezony už v rukou nových majitelů.

„To nechci komentovat, ale mohu říct, že mám z dosavadních jednání zatím velmi dobrý pocit,“ dodal Petera.

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud