4. března 2012 • 19:43

Olomouc porazila v záchranářském souboji Žižkov, blýskl se Varadi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ISPORT EXPERT | Plzeňská Viktoria září, ta pražská se trápí. V záchranářském souboji prohráli fotbalisté Žižkova na hřiště Olomouce 1:2 a byla to už jejich devátá prohra v řadě. Zápas rozhodl oběma góly domácích útočník Adam Varadi. Pražané v závěru jen snížili. Olomouc odskočila patnácté Ostravě na tři body, Baník má ale k dobru pondělní dohrávku proti Bohemians 1905. V soutěži iSportExpert jste mohli tipovat, zda v Olomouci padne více branek než v utkání Tottenham - Manchester (1:3).



Olomouc hned od začátku hosty zatlačila, ale výrazné gólové šance si nevytvářela. Hru domácího týmu viditelně svazovala nervozita, Viktoria navíc spolehlivě bránila. Až v 36. minutě vysunul Heinz Schulmeistera, ale domácího útočníka zastavilo ofsajdové postavení. Ve 41. minutě chyběl kousek ke skórování Jiroušovi, kterému se nepodařilo špičkou kopačky umístit míč mezi tyče po centru od Pospíšila.

Kouč Sigmy Uličný po přestávce poslal na hřiště Navrátila s Varadim a tento tah se ukázal jako klíčový. Hanáci sice zpočátku druhé půle pokračovali v nervózním výkonu a kazili finální fázi, v polovině druhého dějství ale zvýšili tlak a dvěma góly během šesti minut rozhodli.

V 69. minutě utekl Schulmeister Šťastnému, našel před prázdnou brankou Varadiho a ten otevřel skóre, i když se mu nejprve míč zamotal pod nohama. Sigma doma vstřelila branku po 407 minutách.

Na druhé straně vzápětí zahrozil hlavičkou Bálek, čtvrt hodiny před koncem ale opět udeřili Hanáci. Chytrou hlavičkou o tyč se z centru od Škerleho podruhé v zápase prosadil Varadi.

Devět minut před koncem po rohovém kopu snížil hlavou svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Jurčo, srovnat už ale Žižkov nedokázal. Trenér Viktorie Nádvorník tak prohrál i pátý duel na lavičce Pražanů a jeho svěřencům se vzdaluje záchrana.

19. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:1 (0:0)

Branky: 69. a 75. Varadi, - 81. Jurčo. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Slavík. ŽK: Hála, Ordoš - Milosavljev, Hílek, Šťastný. Diváci: 5547.

Olomouc: Zlámal - Hála, Kučera, Škerle, Vepřek - Schulmeister (90. Koutný), Ordoš, Heinz, Pospíšil, Podaný (46. Varadi) - Jirouš (46. Navrátil). Trenér: Uličný.
Žižkov: Ticháček - Slodowy, Bodeček, Kropík, Šťastný - Sivrič, Valenta, Sloboda (73. Jurčo), Hílek, Milosavljev (69. Kotyza) - Bálek. Trenér: Nádvorník.

Žižkov padl podeváté v řadě
Žižkov padl podeváté v řadě

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud