4. března 2012 • 18:57

Slavia stále čeká na jarní výhru, v Boleslavi padla po boji 2:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v zápase 19. ligového kola v Mladé Boleslavi prolomili jarní střelecké trápení, dali první dva góly po zimní přestávce, přesto prohráli 2:3.



Pražané dokázali dvakrát dotáhnout jednobrankovou ztrátu, na gól Ondřeje Zahustela z 71. minuty už ale nenašli odpověď. Boleslav vyhrála i třetí zápas na jaře a v tabulce se bodově dotáhla na Plzeň. Slavia čeká na tři body už šest kol.


Domácí začali aktivně, od úvodu se nastěhovali na útočnou polovinu a v sedmé minutě Ščuk trefil ranou z osmnácti metrů tyč. Slávisté působili nekompaktně a brzy inkasovali. V desáté minutě Kulič před vápnem přihrál Kalinovi, ten si naběhl do pokutového území a překonal Čontofalského.

Po vstřelené brance se obraz hry začal měnit. Slavia zvýšila aktivitu, šance však měla naopak Mladá Boleslav. Ve 33. minutě po Šírlově centru propadl míč ke Chramostovi, který v pádu zblízka přestřelil.

Až o tři minuty později si Pražané připsali úvodní střelu na branku a ve 45. minutě se jim z první nebezpečnější akce povedlo srovnat. Po zmatcích v mladoboleslavské obraně od penaltového puntíku propálil hradbu těl Jarolím a Pražané slavili ligový gól po 238 minutách.

Inkasovaná branka ale Středočechy nepoložila. V nastaveném čase v prostoru u rohového praporku vybojovali standardní situaci, Kulič zahrál přímý kop na Kúdelovu hlavu a jarní střelec Mladé Boleslavi skóroval i ve třetím utkání po zimní přestávce.

Kúdela v souboji s ČonkouFoto Pavel Mazáč (Sport)

Druhá půle odstartovala nepříjemným střetem Zahustela s Latkou, po němž byli oba hráči ošetřováni, ale souboj si nakonec nevyžádal střídání. V 59. minutě Slavia podruhé v utkání dotáhla skóre. Domácí obrana zapomněla na Blažka, který střelou zády k brance skóroval.

Slavia nadále útočila, v 68. minutě střílel zajímavě ze střední vzdálenosti Milutinovič, ale gólman Miller si poradil a o tři minuty později šli domácí potřetí do vedení.

Po rohu hlavičkoval do branky Zahustel. Mladá Boleslav mohla v 81. minutě zvýšit, sám před brankou stál Chramosta, ale trefil Čontofalského. Domácí pak prováhali ještě několik brejků, mrzet je to však nemuselo. Třetí jarní výhru už udrželi.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:2 (2:1)
Branky: 10. Kalina, 45.+3 Kúdela, 71. Zahustel - 45. Jarolím, 59. Blažek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kocián. ŽK: Ščuk, Chramosta, Šírl, Kalina, Rolko, Mareš - Blažek, Cicman, Latka. Diváci: 4350.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Rolko, Šírl - Ščuk, Kúdela - Zahustel (78. Mareš), Kulič (89. Štohanzl), Fillo - Chramosta (90. Kysela). Trenér: Koubek.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Blažek (85. Hubáček), Jarolím, Milutinovič, Trubila (81. Prošek) - Hurka (59. Böhm) - Škoda. Trenér: Straka.


Radost boleslavský fotbalistů
Radost boleslavský fotbalistů

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud