7. října 2016 • 11:17

Finové zuří po gólu Islandu. Snad toho sudího už nepotkám, řekl brankář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Islandu předvedli v kvalifikaci o mistrovství světa svou bojovnost a dvěma góly v nastavení vydřeli výhru 3:2 nad Finskem. Tamní komentátoři jejich kousek přirovnali k památnému obratu Manchesteru United ve finále Ligy mistrů 1999 s Bayernem Mnichov. Finové však vítězný gól v páté nastavené minutě zpochybňují. Gólman Lukas Hradecky je přesvědčený, že udržel míč před brankovou čárou.



"Je to nespravedlivé. Podle mě míč nepřekročil brankovou čáru. Nechápu, jak to mohli uznat, když si nemohli být zcela jistí, že byl míč v brance," prohlásil Hradecky. Po první teči na branku míč zřejmě skutečně udržel na čáře, jenže pak přišla další střela, kterou zastavil obličejem možná již za čárou. Ale ani opakované záběry nepotvrdily, že míč byl v brance. "Já ale míč držel, a když mi do něj znovu kopli, tak měl sudí pískat faul," zlobil se gólman slovenského původu.

"Island měl jen štěstí na rozhodčí. Remíza by byla spravedlivá, ale tohle ne. Člověk se 95 minut o něco snaží a pak dostane takovou ránu. Doufám, že už tohoto sudího nikdy neuvidím," dodal.

To na Islandu mají důvod k radosti. V utkání dvakrát prohrávali. Nejprve na gól Teema Pukkiho odpověděl po rohovém kopu Kári Arnason. Jenže už dvě minuty nato vrátil Finsku vedení Robin Lod.

Island se pak trápil a dokonce zahodil penaltu, kterou neproměnil Gylfi Sigurdsson. Až v poslední minutě se po dalším rohovém kopu prosadil na zadní tyči Alfred Finnbogason. Domácí pokračovali v tlaku a v páté nastavené minutě za to byli odměněni vítězným gólem, který byl nakonec připsán Ragnaru Sigurdssonovi, jenž jako první usměrnil míč na branku, ačkoli dorážel Finnbogason.

VIDEO: Sestřih utkání Island - Finsko


"Všichni mluvili o tom, jestli byl míč za čárou. Po mém zásahu ale podle mě byl celým objemem v brance. Chápu Finy, asi bychom se chovali stejně. Ale nelze mluvit o tom, že by nám rozhodčí pomáhal. Dělal chyby na obě strany. Naštěstí to nejdůležitější rozhodnutí bylo v náš prospěch," prohlásil Finnbogason.

"Byly to velké nervy, ale je pozitivní, že jsme nakonec dokázali vyhrát. To je jediné, na čem záleží," prohlásil po utkání Arnason. "Je to opravdu úleva. Ukázali jsme naši odolnost a bojovnost. Je skvělé vidět, že se naši kluci nikdy nezastaví, dokud nemají tři body," cenil si výkonu svých svěřenců trenér Heimir Hallgrímsson.

Naopak trenér Finska byl hodně naštvaný. "Nechápu, jak může sudí uznat gól, o kterém není přesvědčený. Je to skandální, protože gól neměl platit," řekl Hans Backe.

Skupina I

Z V R P Skóre B
1. Island 10 7 1 2 16:7 22
2. Chorvatsko 10 6 2 2 15:4 20
3. Ukrajina 10 5 2 3 13:9 17
4. Turecko 10 4 3 3 14:13 15
5. Finsko 10 2 3 5 9:13 9
6. Kosovo 10 0 1 9 3:24 1

Skrumáž v pokutovém území Finska před gólem Islandu
Skrumáž v pokutovém území Finska před gólem Islandu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud