12. května 2016 • 18:52

Slováci nominovali na EURO. V širším výběru jsou čtyři hráči z české ligy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V širší nominaci slovenských fotbalistů na mistrovství Evropy jsou čtyři hráči z české ligy. Na soustředění v Rakousku a přípravné zápasy s Gruzií a Německem byli do sedmadvacetičlenného výběru zařazeni brankář Matúš Kozáčik, záložník Patrik Hrošovský a útočník Michal Ďuriš z mistrovské Plzně a jablonecký středopolař Ján Greguš.



Další tři fotbalisté z české nejvyšší soutěže - obránce Dukly Lukáš Štetina, záložník Slavie Jaroslav Mihálik a liberecký útočník Marek Bakoš - figurují mezi náhradníky.

Základem pro Euro je ale první sedmadvacítka hráčů, ve které nechybí hlavní opory Martin Škrtel z Liverpoolu a Marek Hamšík z Neapole. "Těžko se tam už dostane někdo z náhradníků," řekl slovenským médiím trenér Ján Kozák.

Pouze mezi náhradníky neplánovaně zařadil kvůli čerstvému zranění kolena také útočníka Slovanu Bratislava Róberta Vitteka, s 23 góly nejlepšího střelce v historii slovenské reprezentace. "Jeho zranění mi udělalo škrt přes rozpočet. Mrzí mě to, má smůlu," řekl Kozák o zkušeném internacionálovi, který se zranil v neděli v utkání s mistrovským Trenčínem.

Konečnou nominaci 23 hráčů má trenér oznámit 30. května, o čtyři dny později Slováci nastoupí v generálce proti Severnímu Irsku. Na ME se ve skupině B utkají s Walesem, Anglií a Ruskem.

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud