13. června 2016 • 11:30

Jak Turek (ne)šel na Modriče? Upravil si účes, hvězda pak rozhodla

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si vstup do EURO určitě nepředstavovali. Fotbalisté Turecka prohráli s Chorvatskem 0:1 a mohli ještě hovořit o štěstí, soupeř totiž nastřelil hned dvakrát břevno. Kromě nepovedeného výkonu ovšem v turecké televizi rozebírali ještě jednu věc, kterou měl na triku útočník Ozan Tufan. Mladý fotbalista si totiž chvíli před tím, než padl jediný gól utkání, upravoval účes.



Turecko tahalo v duelu s Chorvatskem za kratší konec, přesto drželo chvíli před poločasem remízu 0:0. Pak to ale přišlo. Odvrácený vysoký míč si za vápnem našel záložník Luka Modrič a jeho volej skončil v síti. Jak se později ukázalo, šlo o jediný a tudíž vítězný gól zápasu.

Detailní rozbor nicméně odhalil, že bránění turecké defenzivy nebylo při osudovém momentu zdaleka ideální. Modrič byl poměrně daleko za vápnem, proto ho žádný z Turků osobně nebránil. Když se k němu ale vysoký míč blížil, měli Turci zareagovat lépe.

Zatímco Hakan Calhanoglu se snažil ke střelci jediného gólu rychle doběhnout, další dva jeho spoluhráči hráli až příliš pohodlně. Mladí Oguzhan Ozyakup a Ozan Tufan totiž pouze vyklusávali, o agresivním napadání nemohla být řeč.

Druhý jmenovaný navíc předvedl něco, co detailně rozebírala i turecká televize. Poté, co Turci odvrátili míč, se Tufan otočil a v lehkém klusu si ještě upravoval účes. Ovšem dvě vteřiny poté už se otáčel znovu a viděl míč ve vlastní síti.

Je samozřejmě možné, že i kdyby turecký útočník příkladně sprintem vystoupil proti Modričovi, nestačilo by to. Šance na zabránění gólu by ale určitě byla o dost větší.

Trenér Turecka Fatih Terim tak nebyl po zápase s výkonem svého týmu spokojený. „Nikdy jsme nezačali velké turnaje dobře. Jsem zklamaný, ale vezmeme si z toho lekci. Na této úrovni musíme hrát lépe. Zbývají nám dva zápasy proti Španělsku a Česku a uděláme vše, co půjde. Budeme bojovat až do konce,“ tvrdil zkušený kouč.

Přísný stratég každopádně nekritizoval za výkon mladé hráče, nýbrž zkušené lídry. Ostatně už to, že již v 65. minutě stáhl kapitána Ardu Turana, svědčilo o mnohém. „Naši velcí hráči musejí ukázat víc. Je to týmová hra, ale já od nich požaduji hodně. Když mé očekávání splní, přijdou dobré výsledky," prohlásil.

Turci tak musí zabrat. V pátek je čeká zápas se Španělskem a v úterý pak narazí na Česko.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud