29. června 2016 • 14:35

Islandský kouč poprvé mluvil o titulu. Chceme být jako Leicester, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na EURO jeli fotbalisté Islandu jako velcí outsideři, po pondělním vítězstvím 2:1 v osmifinále nad Anglií už mají vyšší ambice. Rádi nečekanou cestu evropským šampionátem ve Francii dotáhli až do vítězného konce. Inspirovat se chtějí Leicesterem, který na jaře senzačně vyhrál anglickou ligu.



"Chtěl bych, aby to skončilo tak, jako to skončilo s Leicesterem. Myslím, že v obou mužstvech je stejný týmový duch. Oni se snažili využívat svých silných stránek, my také. Jsme ochotni pracovat jeden za druhého," přiznal jeden z dvojice islandských trenérů Heimir Hallgrímsson choutky na nejvyšší metu.

Před nedělním čtvrtfinále s domácí Francií je ostrovní celek ve stejné pozici jako proti Anglii. "Všechen tlak byl na ní. Trochu se nám vysmívali před zápasem, ale my jsme neměli co ztratit. Když jdete do zápasu v tomhle rozpoložení, můžete předvést svoje maximum. A stejné to bude s Francií," uvedl Hallgrímsson.

"Nebudeme pod tlakem celého fotbalového světa, že musíme vyhrát. Chceme vyhrát, ale není to nezbytně nutné. To je pro nás veliká výhoda," doplnil islandský kouč.

Euforie po vítězství nad Anglií měla krátký vliv na kázeň některých hráčů, kteří o den později nedorazili včas na týmovou večeři. "Bylo to trochu nedbalé. Řekl jsem hráčům, aby si nemysleli, že zdolali horu, když porazili Anglii. Na hřišti i mimo něj musí být stoprocentní profesionálové. Dvacetiminutové zpoždění se nedá tolerovat," doplnil druhý z islandských trenérů Švéd Lars Lagerback.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud