5. září 2016 • 19:12

Ďuricův vztek: Proč má postoupit Slovensko, když je tu Anglie?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenským fotbal se zlobí. Do kvalifikační skupiny o MS 2018 v Rusku dostal národní tým Anglii, první vzájemný zápas prohrál. Zatímco tamní média se pídila po důvodu porážky, trenér Ján Kozák a hráči se vymlouvali na to, že Anglie je příliš silný soupeř. „Je to Anglie. Možná jsou to přesně oni, kdo má postoupit přímo z prvního místa. Proč by mělo postoupit Slovensko?“ řekl slovenským novinářům po utkání obránce Ján Ďurica.



Jako by to vůbec nebyl jejich den. Za celý zápas nevystřelilo Slovensko na anglickou branku. Utkání dohrávalo bez vyloučeného kapitána Martina Škrtela, který po hloupém faulu obdržel druhou žlutou kartu. Což bylo od srbského arbitra Milorada Mažiče ještě příliš milosrdné, jelikož za nesmyslný faul mohl vytáhnout rovnou červenou. Přesto Slováci jeho verdikt zpochybňovali.

„Vyloučení bylo podle mě velmi přísné. Jako kdyby rozhodčí čekal, kdy bude moct udělit Škrtelovi druhou žlutou,“ pustil se do Mažiče jeho stoper Ján Ďurica.

Dalším kritickým bodem byla vítězná trefa Anglie z 95. minuty, kdy se trefil Adam Lallana. Co Slováky namíchlo? Původně se měly nastavovat pouze čtyři minuty. Jenže kvůli ošetřování brankáře Matůše Kozáčika se utkání o minutu protáhlo a hosté rozhodli o své výhře.

Slovenský kapitán Martin Škrtel utkání s Anglií kvůli vyloučení nedohrál
Slovenský kapitán Martin Škrtel utkání s Anglií kvůli vyloučení nedohrál

Když se novináři ptali, zda hráči cítí křivdu a proč tým prohrál, dostalo se jim od Ďuricy zvláštní odpovědi. „Anglie je Anglie. Možná to je přesně tak, že oni jsou ti, kdo postoupí přímo ze skupiny. Vždyť proč by mělo postoupit Slovensko, když má ve skupině Anglii?“ uvedl 34letý obránce.

V podobném duchu mluvil po utkání i trenér Ján Kozák. „Dostat gól v 95. minutě není pro každé mužstvo příjemný moment. Jsme malá země a nechci o tom dál mluvit…,“ začal nejdříve slovenský kouč.

O několik odpovědí později se už naladil na stejnou vlnu s obráncem Ďuricou. „Nejsme země, abychom stále postupovali na šampionáty. To si vy myslíte. My budeme dál pracovat jako doteď, budeme se snažit podávat obětavé výkony a hráli za Slovensko srdcem. To budou dělat pod mým vedením. Nemám moc, abych ovlivnil jiné věci, to už je mimo mě,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud