22. března 2017 • 20:40

Janktova PARÁDA! Nováček předvedl super sólo a gól: Věděl jsem, co udělám

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být hráč české budoucnosti! Záložník Jakub Jankto svůj premiérový start za národní tým okořenil nádherným gólem. Talentovaný hráč naskočil proti Litvě (3:0) do druhého poločasu a vstřelil uklidňující druhou branku. „Přesně jsem věděl, co chci udělat,“ okomentovala krásnou trefu nastupující hvězda z Udine.



Jankta vychvalují v Itálii, kde se probojoval do sestavy Udine a prožívá svou nejlepší sezonu. Dává branky, nahrává na ně a v jednadvaceti letech startuje velmi zajímavou kariéru.

Není divu, že si českého mládežnického reprezentanta vytáhl z jednadvacítky do prvního týmu Karel Jarolím. Jankto naskočil k premiéře na druhý poločas v přípravě s Litvou.

Zápas pro něj těžko mohl dopadnout lépe. Reprezentační nováček se totiž postaral o nejhezčí moment utkání. V 64. minutě vybojoval balon na útočné polovině hřiště a pelášil s ním okamžitě na bránu. Tak, jak je zvyklý z Itálie.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Nevymýšlel a postupoval přímo k soupeřovu vápnu. Parádně se uvolnil a švihl levou nohou. Míč se od zadní tyče odrazil do sítě a mladý záložník mohl slavit svou první trefu v českém áčku.

„Vybojoval jsem balon na středu hřiště, šli jsme dva na dva. Zkusil jsem to vzít sám na sebe, jít do situace jeden na jednoho. V Itálii jsem hrál proti nejlepším fotbalistům na světě, přesně jsem věděl, co chci udělat. Gól je výsledkem toho, co dělám v klubu,“ okomentoval svůj premiérový zásah v seniorské reprezentaci.

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Jankto měl při své premiéře za reprezentaci v Ústí nad Labem dokonce i své vlastní příznivce. Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu. A dočkala se.

Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi Jakubu Janktovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu
Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi Jakubu Janktovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Čelůstka: Konkurence napravo? Můžu klidně hrát i na stoperu
Video se připravuje ...

Česko - Litva: Po faulu na Krmenčíka zapískal sudí penaltu a Hořava proměnil na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud