1. září 2017 • 04:59

SESTAVA na Němce: Jarolím uvažuje o pěti obráncích, Gebre na lavičku?

Autor: šp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace se dnes (ONLINE 20.45 na iSport.cz) pokusí o zázrak. V kvalifikaci o postup na mistrovství světa ji proti Německu nic jiného nezbývá. Také remíza by v kvalifikační skupině C solidně zvýšila šance na případný průnik do baráže. Parta Joachima Löwa však budí hrůzu a mozek českých taktických operací Karel Jarolím zřejmě dnes v Edenu zvolí defenzivní rozestavení 5-4-1 se třemi středovými obránci. 



Především v obranné hře má český tým viditelné rezervy. Bezpečně je odhalili už minulý rok na podzim právě Němci v úvodním vzájemném kvalifikačním utkání, kdy Čechy srolovali 3:0.

V červnu pak defenziva vypadala velmi prapodivně i v dvojutkání s Belgií a s Norskem. I vzhledem k ofenzivní síle Löwovy armády uvažuje Jarolím o změně rozestavení. Podle informací Sportu tradiční herní schéma 4-2-3-1 překope na 5-4-1. „Přemýšlím o všem možném, i tohle je jedna z věcí,“ uvedl Jarolím vpředvečer zápasu. 

Jarolím: Jakýkoli bodový zisk s Německem by mě nadchl
Video se připravuje ...

Jak by se tedy obranná linie na trávníku poskládala? Více zdrojů deníku Sport se shodují v názoru, že kraje obstarají Pavel Kadeřábek a ve skvělé formě hrající slávista Jan Bořil. Pozice tří stoperů obsadí Marek Suchý, Tomáš Kalas a Michael Lüftner, přičemž prvně jmenovaný bude hrát v srdci pětičlenné řady. 

Jarolím údajně velmi vážně zvažuje, že vzhledem k významu pondělního duelu v Severním Irsku pošetří hráče, kteří jsou v karetním ohrožení. Jedná se především o záložníky Bořka Dočkala, Ladislava Krejčího a Tomáše Součka. Jediného Kadeřábka by se volno týkat nemělo. 

Na tiskové konferenci ale tvrdil, že mu je takové uvažování cizí. „Nechci takhle přemýšlet. Ze zkušenosti vím, že se to pak nemusí vyplatit. Nechci takhle spekulovat ani to hráčům zdůrazňovat. Nikdy není dobré, když hráč má v hlavě strach. Hodláme hrát agresivně, ale ne hloupě, abychom dostávali karty,“ uvedl. 

Pravděpodobná sestava Česka na Německo:

Vaclík - Kadeřábek, Lüftner, Suchý, Kalas, Bořil - Jankto, Hušbauer, Darida, Zmrhal - Krmenčík.

Suchý: Nejzkušenější obránce? Zodpovědnosti se nezříkám
Video se připravuje ...

Löw: Češi stojí zády ke zdi, ale chceme je zaměstnat ofenzivou
Video se připravuje ...

Hummels: Pamatuju si na Kollera, nenechal mě vyhrát hlavičku
Video se připravuje ...

Němci už jsou v Praze! Podpisy šetřili, Özil s Kroosem jen proběhli
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud