4. září 2017 • 22:35

Severní Irsko – Česko 2:0. Konec nadějí na MS! Domácí rozhodli už před půlí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté a mistrovství světa 2018? Uvidí ho pouze jako diváci. O konci jejich postupových nadějí rozhodla porážka 0:2 v Severním Irsku, o níž rozhodly góly Evanse a Brunta po standardních situacích už před přestávkou. Právě ostrovní soupeř si tak zajistil jistotu, že skončí na druhém místě a drží šanci na postup do baráže.



Góly

Domácí: 28. J. Evans, 41. Brunt

Hosté:

Sestavy

Domácí: McGovern – Brunt, Hughes, J. Evans, C. McLaughlin – Magennis (84. Ferguson), Dallas (74. K. Lafferty), C. Evans – S. Davis (C), Norwood – Washington (58. Hodson).

Hosté: Vaclík – Suchý (C), Kalas, Novák (66. Dočkal) – Gebre Selassie, Darida, Souček, Bořil – Jankto (55. Hušbauer), Krmenčík, Krejčí (55. Kliment).

Náhradníci

Domácí: Mannus, Carroll, Ferguson, Flanagan, Hodson, McGinn, Lafferty, Paton, McLaughlin, McCartan, Lafferty, Lund

Hosté: Koubek, Pavlenka, Kadeřábek, Hovorka, Lüftner, Zmrhal, Dočkal, Hušbauer, Hořava, Kopic, Barák, Kliment

Karty

Domácí: J. Evans

Hosté: Kalas, Hušbauer

Rozhodčí

Orsato – Di Fiore, Manganelli (vš. ITA)

Stadion

Windsor Park, Belfast

Reprezentace se v tabulce propadla na čtvrté místo o bod za Ázerbájdžán, proti kterému ji čeká 5. října předposlední zápas kvalifikace. Skupinu národní celek uzavře o tři dny později doma proti San Marinu.

Český tým potvrdil, že mu kvalifikace mistrovství světa nejdou, v samostatné historii se dokázal probojovat na MS jen jednou v roce 2006 do Německa.

Trenér Karel Jarolím stejně jako při pátečním zápase s obhájcem trofeje Německem vsadil na pětičlennou obranu a jedinou změnu v základní sestavě udělal na pravém kraji zálohy, kde místo Kopice začal Krejčí.

Zatímco před třemi dny reprezentanti předvedli proti mistrům světa povedený výkon a prohráli 1:2 gólem v 88. minutě, v Belfastu, kde museli k udržení nadějí na postup zvítězit, byli v ofenzivě téměř neškodní. Severní Irsko Čechům od úvodu přenechalo střed pole a hosté dlouhé minuty drželi balon, jenže k šancím to vůbec nevedlo.

Ladislav Krejčí v utkání se Severním Irskem
Ladislav Krejčí v utkání se Severním Irskem

Naopak domácí z první možnosti udeřili. Suchý v 28. minutě odvrátil centr z rohu před vápno, ale Norwood vrátil balon do ohně, hostům selhala ofsajdová past a osamocený Evans zády k brance překonal Vaclíka. Domácí stoper dal druhý reprezentační gól a první od března 2009.

Odpovědět se pokusil Souček, ale mířil mimo. Naděje na baráž se Čechům začala rozplývat v 41. minutě. Italský rozhodčí Orsato poněkolikáté pustil ostrý zákrok domácích, následoval rychlý brejk, který zastavil Novák jen za cenu faulu a Brunt z poměrně velké dálky střelou k tyči zvýšil.

Češi sice drželi balon skoro 70 procent času, ale první větší šanci měli až po hodině hry, kdy centr střídajícího Hušbauera prolétl těsně kolem Krmenčíka a domácí gólman raději vyrazil balon na roh.

Po přestávce se hrálo téměř výhradně před severoirským vápnem, ale domácí obrana byla nepropustná a v sedmém z osmi utkání této kvalifikace neinkasovala. Domácí dohrávali v elektrizující atmosféře a vedle jistoty druhého místa se radovali i z první výhry nad Čechy od roku 1958.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud