Pavel Janega
4. září 2017 • 23:50

Vaclík se kál: Z přímáku mě nachytali, takový gól nesmím dostat

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BELFASTU | Za nic se neschovával, brankář Tomáš Vaclík vzal porážku 0:2 v Severním Irsku na sebe. Vyřazení z bojů o MS ale nepřisuzuje jen pondělnímu duelu jako spíš zpackanému úvodu kvalifikace, kdy Češi uhráli dvě bezbrankové plichty se Severním Irskem a Ázerbájdžánem.



Pojďme postupně. Mohl jste chytit první gól?
"Musím se na něj ještě podívat. Byla to rychlá akce, odražený balon se vracel před branku, najednou tam vyplavali dva hráči. Snažil jsem se tam dostat, zmenšit prostor střelci Evansovi, ale bohužel to líznul tak, že mě přehodil..."

A druhá branka?
"Moje chyba, takový gól nesmím dostat. Ten přímák nebyl zrovna blízko, ale bohužel jsem míč pořádně neviděl a udělal úkrok doleva. Navíc jsem čekal, že bude střílet na druhou stranu... Zkrátka mě nachytal, tahle branka jde jednoznačně za mnou."

Byl to rozhodující moment utkání?
"Gól především určil ráz druhého poločasu. Severní Irové se zatáhli ještě hlouběji a ukázali, proč dostávají tak málo branek. I v této kvalifikaci inkasovali jen dvakrát s Německem. V defenzivě jsou hodně silní.“

Vy naopak málo branek střílíte. Je to největší bolest současné reprezentace?
"To nevím, nechci to jako gólman hodnotit. Jsem tady od něčeho jiného, na tohle nemám právo."

Kdy se kvalifikace zlomila a naznačila, že Češi na mistrovství světa účinkovat nebudou?
"Hned v úvodu, kdy jsme udělali doma se Severním Irskem a Ázerbajdžánem jenom dva body. Tam se to nalomilo, protože potom už jsme pouze něco doháněli a nebyli jsme schopní vítězit. I proto naše naděje na baráž zhasla tak brzy."

Kvalifikaci jste začal poprvé v roli gólmanské jedničky. Představoval jste si ji jinak?
"Ano, že na MS postoupíme. Že se tam prokoušeme. Všichni jsme věřili, že jsme schopni se kvalifikovat minimálně přes baráž. Bohužel to nevyšlo. Tým se během kvalifikace tvořil, protočilo se tu spoustu hráčů. Včetně těch mladších. Něco se hledalo, zkoušelo. A i když jsme to teď nezvládli, věřím, že nám to do budoucna pomůže. Že zkušenosti, které jsme nabrali, zužitkujeme v dalším kvalifikačním cyklu. Tohle mužstvo má velký potenciál."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud