1. června 2012 • 12:00

VIDEO: M*dat EURO! Nahé aktivistky "vylepšily" maskoty šampionátu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Obří maskoti fotbalového EURA Slavko a Slavek, kteří zdobí náměstí v Kyjevě, se na chvíli změnili v nadržené samce s neméně výraznými pohlavními orgány. Za záškodnickou akcí stojí ženy z hnutí FEMEN, které se díky podobě svých protestů proslavily už po celém světě – proti prostituci i dalšímu útlaku žen totiž bojují nahoře bez.



Fotbalový šampionát na Ukrajině je v očích aktivistek jen propagací sexuální turistiky, a proto proti němu bojují, jak se dá. Před nedávnem se pokusily ukrást v Dnětropetrovsku pohár pro mistry Evropy, ve čtvrtek si vzaly na paškál právě maskoty v centru hlavního města.

"Denně dnes před EURO přibývají v Kyjevě masážní salóny, noční kluby, striptýz bary, které jsou jen krycím názvem pro prostituci," vysvětlovala jedna z čelních představitelek hnutí Inna Ševčenková hlavní důvody akcí FEMEN proti mistrovství v rozhovoru pro časopis Reflex.

"Nejednou jsme přišly na policii a daly jsme jim na podnose adresy bordelů, o nichž jsme věděly. A nic se nedělo. Přitom prostituce je u nás trestná. Ochrannou ruku nad sexuálním průmyslem totiž drží politici a policie. Pro ně jsou to peníze do jejich vlastní kapsy," popisuje místní praxi čtyřiadvacetiletá vysokoškolačka.

Na protest proti šampionátu, který za týden začíná, aktivistky z hnutí FEMEN "upravily" v centru Kyjeva na trávníku vyvedené maskoty Slavka a Slaveka.

Pomocí vlastních těl i součástí samotných postaviček jim vytvořily v rozkroku obří erekci a vše doplnily nápisem "Fuck EURO".

Aktivistky z hnutí FEMEN protestují proti EURU jako propagaci sexuální turistiky. V Dnětropetrovsku se pokusily ukrást trofej pro mistra EvropyFoto Profimedia.cz

Stejně bleskový byl ale i zásah ukrajinské policie, která obnažené aktivistky začala okamžitě zatýkat, cpát do aut a odvážet. Jedno je ale jasné – určitě to nebyla poslední akce FEMEN proti fotbalovému šampionátu.

"Chceme překazit tento turnaj. Chceme přinutit celý svět, aby se zamyslel nad tím, že organizátoři mistrovství jsou zodpovědní za to, že se dnes Ukrajina proměnila v jeden velký 'bordel'," řekla Ševčenková Reflexu a varovala před obrovským počtem ukrajinských prostitutek, které jsou nakažené virem HIV.

"U nás žije více než půl miliónu pacientů s virem HIV. A samozřejmě že řada z nich je právě mezi prostitutkami. Nechápu, že cizincům stojí pár minut sexu za takové riziko. Vždyť jenom v Oděse žije podle odhadů WHO na 150 tisíc lidí s virem HIV nebo nemocí AIDS. To jsou přece strašná čísla," uvedla v rozhovoru s příznačným názvem Prsa proti fotbalu...

Na náměstí v Kyjevě proběhly kvůli aktivistkám z FEMEN přímo manévry
Na náměstí v Kyjevě proběhly kvůli aktivistkám z FEMEN přímo manévry

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud