Karel Häring
5. března 2012 • 16:42

Šok pro Slovensko, Plzeň řekla trenéru Vrbovi NE!

Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Pavel Vrba slovenskou reprezentaci nepřevezeme. Minimálně v dohledné době ne. Vedení Viktorie Plzeň se totiž během pondělí rozhodlo, že svůj trenérský klenot, který má pod smlouvu do června 2013, neuvolní.



„Po zvážení všech aspektů jsme se rozhodli neuvolnit Pavlu Vrbu pro slovenský národní tým, trenér tak dodrží platný kontrakt s Viktorií Plzeň,“ shrnul závěry schůzky generální manažer viktoriánů, Adolf Šádek.

Zpráva přichází dva dny poté, co obhájce titulu slavil velké vítězství na pražské Spartě, kterým se Viktoria vrátila do boje o titul. Jak už Sport avizoval, vedení klubu mělo během nejbližších dnů zaujmout stanovisko k zájmu Slovenského fotbalového svazu o Pavla Vrbu.

Ještě dopoledne to vypadalo, že se definitivní verdikt odloží na příští úterý (13. března), mimo jiné proto, že majitel Tomáš Paclík tráví momentálně krátkou dovolenou mimo republiku. Jenže během odpoledne se situace otočila.

„Naše rozhodnutí jsme samozřejmě následně konzultovali s trenérem, oznámili jsme mu také důvody, které nás k tomuto závěru vedly. Tím zásadním je snaha o zachování nastaveného směru ve sportovním vedení. Zároveň tak vysíláme jasný signál partnerům a fanouškům klubu, že chceme nadále pokračovat cestou kvality a sportovních úspěchů,“ doplnil Šádek.

Ještě minulý týden přitom vše nasvědčovalo tomu, že Vrba na Slovensko odejde. Šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik pustil do světa informaci, že se s českým trenérem dohodl na podmínkách.

Některé zdroje Sportu tvrdí, že západočeské funkcionáře rozzlobil právě způsob, jakým první muž slovenského fotbalu informoval o jeho jednáních s trenérem Plzně, navíc pár dní před důležitým duelem se Spartou.

Vrba, který měl zájem o převzetí slovenského mužstva, má ve Štruncových sadech smlouvu do června 2013. Rozhodnutí zaměstnavatele prý plně respektuje.

„Nyní se soustředím pouze na středeční pohárový zápas s Mladou Boleslaví a následně na důležité zápasy v rámci Gambrinus ligy,“ vzkázal.

Pavel Vrba (vpravo) strávil v rozhovore s Hamšíkom a Škrtelom takmer pol hodinu.
Pavel Vrba (vpravo) strávil v rozhovore s Hamšíkom a Škrtelom takmer pol hodinu.

Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud