Karel Häring
14. října 2013 • 12:55

Odejdu, přiznal manažer Šmicer. Konec zvažoval už po Bílkově odstoupení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOFIE | Vladimír Šmicer skončí ve funkci manažera fotbalové reprezentace. Přiznal to v rozhovoru po příletu do Sofie, kde národní tým v úterý uzavře neúspěšnou kvalifikaci o účast na MS 2014 v Brazílii.



Předseda FAČR Miroslav Pelta v rozhovoru, který přinesl pondělní deník Sport, přiznal, že s Vladimírem Šmicrem ve funkci reprezentačního manažera pro následující kvalifikační cyklus nepočítá a bývalý hráč Liverpoolu či Slavie dnes před polednem potvrdil, že po vypršení současné smlouvy na konci letošního roku skončí.

„V neděli jsem mluvil s předsedou. Bude nová kvalifikace, nový trenér, vezme se to z čisté vody, takže i realizační tým bude úplně jiný,“ prohlásil Šmicer po přistání v Sofii, kam se mužstvo přesunulo přímo z Malty.

„Kvalifikace se nám nepovedla, nezvládli jsme domácí zápasy. Venku jsme si uhráli víc bodů než doma. Tam bych viděl hlavní problém. A po neúspěchu se musí něco řešit. Dělal jsem tu funkci čtyři roky stejně, před dvěma lety se postoupilo na EURO, teď ne. Odejdu, zodpovědnosti se nezříkám,“ uvedl bývalý dlouholetý reprezentant.

Přiznal, že o konci uvažoval už po zářijovém duelu v Itálii, kdy po porážce 1:2 mužstvo ztratilo reálné naděje na postup, a trenér Michal Bílek odstoupil. „Já jsem stál hodně za Michalem, byli jsme propojení, takže když skončil, uvažoval jsem o tom, že bych to udělal taky. Ale přece jen jsme ještě měli dva zápasy. Museli jsme kvalifikaci dohrát, a dobře, protože jde i o nasazení do košů na příští kvalifikaci. Ale sám jsem tušil, že to pro mě bude konečná,“ uvedl upřímně.

Na otázku, jestli může zmínit, co konkrétně mu Pelta vyčítal, nechtěl příliš hovořit. „Nešli jsme do nějakých detailů. A co jsem četl i z jeho vyjádření (v médiích), také nešel do podrobností. Samozřejmě vždycky se zamýšlíte nad tím, co se dalo udělat lépe. Nicméně jediná pravda leží na hřišti a tam jsme neuspěli. Co se týká logistiky týmu a zabezpečení, v tomto směru podle mě nebyly výrazné problémy. Hráči možná někdy mohli být s něčím nespokojení, ale nebylo to nic zásadního, kvůli čemu bychom nepostoupili na šampionát.“

Šmicer působil ve funkci manažera reprezentace od podzimu 2009, kdy převzal národní tým trenér Michal Bílek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud