5. ledna 2016 • 21:30

Až po 50 letech je jasno! Anglický gól z finále MS uznali správně

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platil? Neplatil? Platil! Po 50 letech přišlo rozřešení jedné z největších sportovních záhad. Fotbalisté Anglie v památném finále mistrovství světa 1966 vyhráli nad Německem kontroverzním gólem v prodloužení. V analýze televizní stanice Sky Sports došli experti s pomocí nové technologie k závěru, že míč přešel brankovou čáru jasně a slavný gól Goeffa Hursta byl uznán správně.



Kolébka fotbalu Anglie ovládla mistrovství světa jen jedinkrát. Stalo se tak právě v roce 1966, když šampionát sama pořádala. Fotbalisté Albionu prošli až do finále, kde je čekalo Západní Německo. Utkání se za stavu 2:2 přehouplo do prodloužení, v něm domácí skórovali dvakrát a zvítězili 4:2.

Vítězná trefa útočníka Goeffa Hursta, který završil hattrick a rozhodl o jediném titulu pro hrdý Albion, však vešla do historie fotbalu jako jeden z nejkontroverznějších momentů. Míč se po jeho střele totiž odrazil od břevna na zem. Byl míč za čárou, nebo ne?

Padesát let se odborníci a fanoušci přeli o regulérnosti branky. A právě díky technice experti televizní stanice Sky Sports přišli k rozuzlení jedné z největších sportovních záhad.

Bývalý obránce Liverpoolu a anglické reprezentace a momentálně expert televize Sky Sports Jamie Carragher světu pomocí animace dokázal, že slavný gól byl uznán správně. "Bylo to jen o několik centimetrů, přesto rozhodčí branku uznal správně. Spekulace jsme poslali k ledu," dodal Carragher. Poslední pochybnosti zmizely, mají nyní jasno Angličané.

VIDEO | Podívejte se na slavný gól Goeffa Hursta

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud