21. července 2016 • 13:17

Češi v prvním testu vyzvou Arménii, Jarolím se vrátí "domů"

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace zahájí nový kvalifikační blok přípravným zápasem s Arménií. Hrát se bude 31. srpna od 19:15 v Mladé Boleslavi. Nový trenér Karel Jarolím tak dostane možnost se rozloučit s mladoboleslavskými fanoušky, jelikož právě odtud k národnímu týmu přichází.



„Mám radost, že se to takhle zajímavě sešlo. V Boleslavi jsem přece jen strávil dva a půl roku, což nelze hodit za hlavu. Navíc mi klub dovolil odejít k reprezentaci a ještě ji poprvé povedu právě tady. Všichni uděláme maximum pro úspěšnou premiéru a těšíme se také na podporu fanoušků,“ uvedl Jarolím.

V Mladé Boleslavi se reprezentační A-tým představí vůbec poprvé. Dosud zde hrála pouze jednadvacítka. V roce 2008 se ve středočeském městě konalo mistrovství Evropy hráčů do 19 let.

Čeští fotbalisté se s Arménií utkají popáté. Naposledy s ní změřili síly v roce 2013 v kvalifikaci o mistrovství světa. V Jerevanu vyhráli 3:0, ale doma prohráli 1:2, což je stálo účast v baráži. Hlavní postavou soupeře je ofenzivní záložník Henrik Mchitarjan, nová posila Manchesteru United.

"Arménie se v poslední kvalifikaci utkala i s novým mistrem Evropy Portugalskem a odehrála s ním velmi slušné zápasy, což hovoří o její síle. A dobře si pamatuju i to, jak nás pozlobila doma v předposlední kvalifikaci. Máme každopádně už teď dost materiálu, abychom soupeře dokázali zmapovat," prohlásil Jarolím.

"Užitečné je i to, že se herně podobá Ázerbájdžánu, s nímž se utkáme v říjnu. Sice teď mám ještě klubové povinnosti, ale zároveň se začínám zodpovědně připravovat na práci u reprezentace. Času na společnou přípravu bohužel bude málo, ale uděláme všechno, abychom byli úspěšní," dodal.

Zápas s Arménií bude pro Jarolímův výběr generálka na vstup do kvalifikace MS, kterou zahájí 4. září v Praze na Letné proti Severnímu Irsku. V říjnu reprezentaci čeká dvojzápas v Německu a s Ázerbájdžánem a v listopadu duel s Norskem. Posledním soupeřem ve skupině je San Marino.

Vstupenky na utkání s Arménií budou v prodeji od 8. srpna na webu vstupenky.fotbal.cz v cenových relacích 100 a 200 korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud