9. srpna 2016 • 18:55

Hubník ukončil reprezentační kariéru, chce se věnovat pouze Plzni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Roman Hubník se rozhodl ve dvaatřiceti letech ukončit reprezentační kariéru. Chce se koncentrovat jen na výkony v dresu Plzně. Nový trenér národního týmu Karel Jarolím tak přišel o dalšího možného reprezentanta, po mistrovství Evropy ve Francii už dříve skončili Petr Čech, Jaroslav Plašil, David Lafata a další hráč Plzně David Limberský.



"Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, protože možnost reprezentovat pro mě byla vždy ctí. V národním mužstvu jsem zažil chvíle radosti i smutku, ve všech případech mě ale tyto chvíle posunuly dál v mojí fotbalové cestě. Nyní se chci koncentrovat na výkony v klubu, čeká nás náročný program v lize i pohárové Evropě," řekl Hubník v prohlášení.

"Před českou reprezentací leží velký úkol v podobě kvalifikačního cyklu o mistrovství světa 2018. Klukům budu držet palce a nadále je sledovat. Věřím, že národní tým dokáže být v kvalifikaci úspěšný," dodal.

Hubník odehrál v národním týmu 29 zápasů a zúčastnil se dvou evropských šampionátů. Na červnovém turnaji ve Francii patřil do základní sestavy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud