13. ledna 2017 • 11:37

Slováky ztrapnil i nejmladší Švéd. Prohrát 0:6 je strašné, zuřil kouč Kozák

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo sice o přípravný zápas a dokonce neoficiální, tohle přesto slovenské fanoušky dost naštvalo. Jejich ligový výběr prohrál na turnaji v Emirátech se Švédskem 0:6. „Tohle se nesmí stávat,“ souhlasil vytočený trenér Slovenska Ján Kozák. Jeho svěřenci totiž nedokázali napravit prohru 1:3 s Ugandou a domů odjeli s ostudou.



Kouč Slovenska po debaklu těžko hledal slova. „Těžko se mi to hodnotí, prohrát 0:6 je skutečně strašné,“ zoufal si Kozák. „Nejvíc mě štve, že se mužstvo ve druhé půli úplně rozsypalo, to nesmí na takové úrovni stát,“ dodal.

Slovenští hráči se radši utěšovali tím, že v prvním poločase ještě stačili. „V první půli jsme hráli vyrovnaně, měli jsme šance a dokonce zahodili penaltu,“ shodl se brankář Martin Dúbravka s dalšími spoluhráči. „První půle snesla aspoň nějaké měřítko,“ kývl i Kozák.

Jenže druhá byla žalostná, Švédi nasypali Slovákům dalších pět branek. „Hráli jsme křečovitě, nedokázali jsme si vůbec nahrát. Byla to blamáž,“ smutnil Dúbravka.

Slováky točil i sedmnáctiletý kluk

Zatímco na slovenské straně byly velké rozpaky, Švédi se mohli radovat. A nejvíce útočník Alexander Isak, který se stal nejmladším střelcem v historii švédské reprezentace.

Isak, který za národní tým nastoupil poprvé v neděli proti Pobřeží slonoviny, otevřel skóre v 19. minutě zápasu. Ve věku 17 let a 113 dní s přehledem překonal více než sto let starý rekord Erika Dahlströma. Tomu, když se v roce 1912 prosadil proti Finsku, bylo 18 let a jeden den.

SESTŘIH: Švédsko - Slovensko 6:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud