6. června 2017 • 18:10

Šok pro Turecko. Turan po konfliktu s novinářem končí v reprezentaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán turecké fotbalové reprezentace Arda Turan nečekaně ukončil kariéru v národním týmu. Třicetiletý fotbalista Barcelony tak učinil den poté, co v letadle fyzicky napadl novináře.



Incident se odehrál po pondělní přípravě s Makedonií ve Skopje (0:0). Turan nejprve Bilalu Mesemu sprostě nadával, pak novináře deníku Milliyet chytil pod krkem a odtrhnout ho museli až spoluhráči.

Turana rozzuřily Meseho články o tom, jak turečtí fotbalisté pod jeho vedením během loňského neúspěšného mistrovství Evropy údajně stávkovali za vyšší odměny od svazu za účast na francouzském turnaji.

"Nelituji toho, co se stalo. Cítím se volný jako pták. Po domluvě s trenérem a šéfem svazu nenastoupím v nedělním kvalifikačním zápase s Kosovem. Škodím týmu a rozhodl jsem se ukončit reprezentační kariéru," řekl Turan na dnešní tiskové konferenci.

Bývalý záložník Galatasaraye Istanbul či Atlética Madrid za turecké národní mužstvo od roku 2006 odehrál 97 utkání a vstřelil 17 gólů.

Spekuluje se i o tom, jestli zkušený záložník v létě změní klub a opustí Barcelonu. Zájem by měl Arsenal i další celky. "Chci zůstat v Barceloně," měl vzkázat prostřednictvím svého agenta s tím, že hodlá dodržet smlouvu do roku 2020.

Arda Turan v dresu Turecka
Arda Turan v dresu Turecka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud