10. října 2017 • 18:45

Jarolím se brání: Je možné mi ukončit smlouvu. Vliv agentů? Nesmysl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Jarolím zůstal trenérem fotbalové reprezentace. Po dnešním zasedání výkonného výboru FAČR ale zazněla ostrá kritika jeho dosavadního působení, kterou přednesl místopředseda Roman Berbr. Jarolím se vůči některým výtkám ohradil. Vadily mu zmínky o tom, že na jeho nominace mají vliv hráčští agenti. „Je to nesmysl, který mě poškozuje po lidské i profesní strance,“ uvedl v prohlášení. Odmítl také, že by po krachu v kvalifikaci MS 2018 nešlo ukončit jeho smlouvu před červencem 2018.



Výkonný výbor dnes vyslechl Jarolímovu analýzu a rozhodl se dát mu důvěru i na další období, i když s jeho působením u týmu je vedení FAČR nespokojeno. Od příštího roku bude však chtít připravit smlouvu novou, v níž bude mít Jarolím jasně stanovené sportovní cíle. A to vyhrát svou skupinu v nové Lize národů a následně postoupit na mistrovství Evropy 2020.

Berbr prohlásil, že Jarolímovu smlouvu není možné ukončit před červencem příštího roku, Jarolím to vnímá odlišně. "Možnosti jejího ukončení samozřejmě jsou a je jen v gesci výkonného výboru, zda budou uplatněny. Předpokladám, ze zástupci vedení FAČR se budou chtít v následujících dnech potkat a probrat budoucí vývoj."

Z Berbrových úst zaznělo znepokojení ze spekulací o tom, že Jarolím se nechává ovlivňovat agenty hráčů. "Znepokojuje nás, že hráč odehraje dvě utkání a hned se objeví v reprezentaci. Vyzýváme reprezentační úsek, aby se plně soustředil výhradně na sebe, na své možnosti a na svou hru. Trenér musí umět jasně pojmenovat problém a najít řešení," řekl.

Jarolím podobné zásahy odmítl. "Velmi důrazně se musím ohradit proti spekulacím ohledně mého užšího kontaktu s fotbalovými agenty a potažmo pak jejich vlivu na tvorbu jednotlivých nominací. Je to nesmysl, který mě poškozuje po lidské i profesní stránce."

V závěru svého prohlášení také naznačil možnost odchodu z postu reprezentačního trenéra, pokud by zůstal postoj fotbalového vedení stejný, jaký prezentoval Berbr. "Budu rád, pokud budu moct v rozdělané práci pokračovat. Na druhou stranu bych nechtěl působit v prostředí, které by mou práci považovalo za nekvalitní či dokonce kontraproduktivní," dodal Jarolím. 

Jarolím u reprezentace zůstal, Berbr ale přednesl ostrou kritiku
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Je správné, že Jarolím zůstává u reprezentace?
Video se připravuje ...

14 zápasů, 6 výher, 4 remízy, 4 prohry. Podívejte se na bilanci Karla Jarolíma u reprezentace
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud