10. července 2014 • 11:55

Ze Sparty do Slavie. Albánský střelec Balaj se už upsal v Edenu

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznam posil pražské Slavie se utěšeně rozrůstá. Po stoperu Martinu Latkovi, Jiřím Bílkovi, Milanu Černém či Jakubu Petrovi přichází do Edenu i útočník Bekim Balaj. O jeho přestupu jako první informal iSport.cz, klub pak transfer oficiálně potvrdil. Albánský kanonýr ve službách Sparty podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky s opcí.



Nové tváře do útoku Slavia nutně potřebuje. A to i přesto, že se díky Latkovi mohl do přední řady z obrany vrátit Milan Škoda. Střílení gólů bylo největší slabinou červenobílého mužstva, které v tomto ohledu bylo v minulé sezoně se čtyřiadvaceti trefami dokonce nejhorší v lize.

K tomu, aby se to neopakovalo, má pomoci právě Balaj. Ten přišel do Sparty v létě 2012, v nejvyšší soutěži odehrál dvanáct zápasů a vstřelil tři góly. Naposledy působil na hostování v polském týmu Jagiellonia Bialystok.

"Všichni víme, že naším problémem v minulém roce bylo střílení gólů a celkově ofenzivní část. Prioritou proto bylo získat kvalitního útočníka a střelce," uvedl na slávistickém webu sportovní ředitel Karol Kisel. "Jsem rád, že se nám povedlo přivést do klubu útočníka s velkým potenciálem střílet góly a všichni mu držíme palce, aby jich dal co nejvíce," dodal.

Letenští, kteří Balaje nevzali na soustředění v Itálii, s ním údajně počítali už jako s hráčskou kompenzací v rámci zvažovaného přestupu Davida Pavelky z Liberce, o něhož ovšem usiluje i jablonecký boss Miroslav Pelta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud