20. července 2014 • 04:15

15 minut, pak nosítka! Snad už se smůla Pilaře pustí, modlí se Plzeň

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla se fotbalisty Václava Pilaře drží jako klíště. Velký talent chřadne kvůli zranění. A je jedno, zda nastupuje v Německu, nebo doma v Čechách. Potvrdil to i zápas o Superpohár, kde v dresu Plzně stihl odehrát jen 15 minut. Pak se s krvavým šrámem od kopačky soupeře poroučel z placu. „Má hroznou smůlu na všemožná zranění, je nám ho líto, snad se ho to někdy pustí," doufá Zdeněk Rataj, pracovník oddělení komunikace západočeského klubu.



Pilař měl přitom našlápnuto ke skvělé kariéře. EURO 2012 a odchod z Viktorie do bundesligy. Jenže od té chvíle je všechno jinak. Mladého hráče ve Wolfsburgu i Freiburgu trápila zranění kolena či kotníku, kvůli tomu nasbíral za dva roky jen šest duelů. Kdyby se vyhlašoval „smolík“ posledních let, možná by figuroval mezi favority na tenhle nechtěný titul.

Prokletí chtěl zlomit návratem do Viktorie, kde se během ročního působení nastartoval. Všechno vypadalo v pohodě, ale jakmile přišel první soutěžní zápas, hned bylo zle. Po utkání na Letné, které Plzeň prohrála 0:3, se ploužil do klubového autobusu se zelenou ozdobou na tváři. Tu mu tam udělali lékaři při vynuceném zákroku.

„Měl ve tváři tržnou ránu po zásahu kopačky, ale měl by být brzy v pořádku,“ poznamenal Rataj.

Nicméně Pilařovi po utkání nebylo do řeči. Určitě na něj padl splín z dalšího zranění a hrozící pauzy. Ta by podle všeho ale nemusela a také neměla mít dlouhého trvání.

„Pokud by šlo o pouze povrchové zranění, nebude mimo hru dlouho. Možná vynechá nějaký trénink, účast na utkání v Příbrami vyloučená není. Co jsem ho viděl v šatně po Superpoháru, normálně komunikoval, byl úplně v pořádku, žádný otřes mozku,“ dodal na závěr Rataj.

Pilařovo čekání na to, až dostane smůlu na lopatky a začne znovu zářit, se tak ještě o pár dní protáhne.

Fotbalista Plzně Václav Pilař musel v Superpoháru se Saprtou brzy střídat, v obličeji ho zranila kopačka sparťana Holka
Fotbalista Plzně Václav Pilař musel v Superpoháru se Saprtou brzy střídat, v obličeji ho zranila kopačka sparťana Holka

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud