25. července 2014 • 20:00

Sparta začala nový ročník vítězně, domácí Bohemka padla po boji 1:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vykročili za obhajobou titulu vítězstvím, když v úvodním kole první ligy vyhráli na hřišti pražského rivala Bohemians 1905 2:1. Letenský celek poslal do vedení Nešpor po velké chybě brankáře, druhou branku přidal Hušbauer, za domácí snížil Šmíd.



Do sestavy Sparty se po zranění vrátili Hušbauer s Costou, naopak stále chyběli Matějovský s Krejčím. Posledního jmenovaného nahradil na levé straně zálohy Přikryl a byl to právě on, kdo se v už ve třetí minutě dostal do první velké šance, sám proti Havránkovi ale neuspěl.

Bohemians, které poprvé v soutěžním utkání vedl nový trenér Pivarník, zahrozili v 19. minutě. Brankář Bičík nejprve vyrazil tvrdou Moravcovu střelu přímo k Mikušovi, který však z dorážky trefil pouze břevno a následný závar už hostující obrana zažehnala.

SESTŘIH: 1. kolo Synot ligy, Bohemians 1905 - Sparta 1:2
Video se připravuje ...

O sedm minut později už se skóre měnilo. Domácí gólman Havránek si tak dlouho pohrával s malou domů od Brabce, až ho o míč obral Nešpor a pro odchovance Bohemians nebyl problém skórovat do prázdné branky.

"Měl jsem to odpálit pryč, ale vymýšlel jsem hlouposti a byl jsem za to potrestaný," řekl v poločasovém rozhovoru pro Českou televizi Havránek.

Devět minut po přestávce se po Lafatově přiťuknutí povedeným volejem trefil Hušbauer, z dvougólového vedení se však Sparta radovala jen chvíli. Vzápětí totiž po dlouhém Radově centru snížil hlavou Šmíd.

Nešpor sestřelil Bohemku, kde vyrůstal: Mrzel mě pískot fanoušků
Video se připravuje ...

Po hodině hry byli Klokani blízko k vyrovnání, když ale dlouhý Radův nákop z přímého kopu Bičíka nezaskočil a v závěru neuspěl na druhé straně ani Lafata hlavou z malého vápna, Bohemians potřetí za sebou prohráli se Spartou shodně 1:2. V nejvyšší soutěži navíc nedokázali letenského rivala porazit ani na čtrnáctý pokus.

Sparta naopak neprohrála ani ve čtvrtém soutěžním utkání v nové sezoně. V Ďolíčku navázala na výhru 3:0 ze Superpoháru s Plzní a vítězství 7:0 a remízu 1:1 z druhého předkola Ligy mistrů s Levadií Tallinn.

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Michala Šmída
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Martina Nešpora
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Josefa Hušbauera
Video se připravuje ...


Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2 (0:1)

Branky: 56. Šmíd - 26. Nešpor, 54. Hušbauer. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Pochylý. ŽK: Růžička - Hušbauer. Diváci: 5000.

Sestavy:

Bohemians 1905: Havránek - Růžička, E. Brabec, Šmíd, Kalina - Krch (75. Lietava), Jindřišek - Moravec, Rada, Engelmann (62. Bratanovič) - Mikuš (87. Artemuk). Trenér: Pivarník.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Hušbauer (90.+1 Kováč), Vácha, Dočkal - Přikryl (79. Breznaník), Lafata, Nešpor (70. Vacek). Trenér: Lavička.

Martin Nešpor své bývalé spoluhráče z Bohemians nijak nešetřil
Martin Nešpor své bývalé spoluhráče z Bohemians nijak nešetřil

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud