26. července 2014 • 22:00

CELÝ SESTŘIH: Slavia na Slovácku otočila a vyhrála 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie zvládli vítězně první kolo Synot ligy, přestože na půdě Slovácka dlouho prohrávali po gólu Trávníka 0:1. Ve druhém poločase ovšem nejdříve vyrovnal po rohovém kopu Škoda a chvíli po něm rozhodla zápas čerstvá posila ze Sparty Bekim Balaj. Albánský útočník těžil ze skvělé přihrávky střídajícího Karla Pitáka. Slavia tak nakonec úvodní duel vyhrála 2:1.



VIDEOSESTŘIH A MOMENTY zápasu najdete zde

Trenér Slovácka Habanec nechal jen na lavičce novou posilu Kaloudu, ve středu pole dal přednost talentovanému Trávníkovi. Právě Trávník se již v 6. minutě ocitl sám před brankářem Hrubešem, šanci svou zbrklostí zahodil

Slavia, která v létě prošla rozsáhlou obměnou a nastoupila poprvé pod vedením staronového trenéra Miroslava Beránka, hrála zezadu a spoléhala na rychlé brejky. Právě po jednom z nich Juhar našel volného Milana Škodui , který hlavičkoval do tyče.

Kompletní sestřih: Slovácko - Slavia 1:2
Video se připravuje ...

Slovácko však přeci jen dokázalo územní převahu využít. Postaral se o to ve 33. minutě Trávník, kterému po Radově centru přihrál v pádu hlavičkou Kerbr.

Po přestávce tlak domácích zesílil, ale bez výsledku. Slavia se ke kloudnější akci dostala až v 73. minutě a hned z toho bylo vyrovnání, když se po rohu trefil Škoda. Branka do té doby suverénním Slováckem otřásla a o čtyři minuty bylo ještě hůř, protože po chybě obrany Balaj strhnul vedení na stranu Pražanů.

Slovácko se sice v závěru nadechlo k náporu a pokusilo se vyrovnat, ale bez výsledně a počtvrté za sebou vstoupilo do nové sezony porážkou.

1. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:2 (1:0).

Branka: 33. Trávník - 73. Mil. Škoda, 77. Balaj. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Vysloužil. ŽK: Došek , Šumolikoski. - Zmrhal, Balaj. Diváci: 5320.

Sestavy:

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski (90. Břečka) - Diviš, Valenta (77. Kalouda), Trávník (81. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka , Bílek, Juhar - Dobrotka (71. Piták ), Gecov (46. Baéz) - M. Černý, Mil. Škoda, Petr (40. Zmrhal) - Balaj. Trenér: Beránek.

Slovácko Slavia Gól Milana Škody na 1:1
Video se připravuje ...

Slovácko - Slavia: Domácí tým poslal do vedení přesnou hlavičkou Trávník
Video se připravuje ...

Hráči Slavie Martin Latka a Milan Černý se radují po gólu do sítě Slovácka
Hráči Slavie Martin Latka a Milan Černý se radují po gólu do sítě Slovácka

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud