29. srpna 2014 • 21:18

Vystřídám ho, uvažoval trenér Brna. Pak Paška nechal a on vyrovnal

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šťastná volba a rychlé rozhodnutí trenéra Václava Kotala přinesly Zbrojovce Brno bod z ligové předehrávky proti Teplicím. Na konečných 1:1 vyrovnal za domácí David Pašek, kterého necelých deset minut před tím chtěl Kotal střídat. Neudělal to, prohodil jiné hráče a mohl si za to děkovat. „Bod je náš úspěch,“ řekl, vzhledem k tomu, že mu chyběli tři hráči základní sestavy.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: Zbrojovka Brno - Teplice 1:1
Video se připravuje ...

Ze zápasu Zbrojovky proti Teplicím uběhla hodina a domácí trenér Kotal chystal první střídání. Dolů Pašek, místo něho Moukanza, tak to měl nachystané.

„Potřebovali jsme zvýšit efektivitu a Paša ztrácel hodně míčů,“ vysvětloval svůj plán Kotal. Pak ale Pašek na pravé straně předvedl několik dobrých akcí, dokázal zatáhnout míč, zvednul se – a trenér změnil plán.

Byl to šťastný tah; kdo ví, jestli by bez něho měla Zbrojovka bod za remízu. V 61. minutě uvolnil Moukanzovi místo Vávra a o sedm minut později Pašek dokonal parádní kombinaci svých spoluhráčů vyrovnávací trefou.

O tom, že už v tom okamžiku měl být ve sprše, se dozvěděl až po utkání. „Z mé strany to v prvním poločase nebyl dobrý výkon, nebudu se za nic schovávat. Trenér mě podržel, vyrovnali jsme, tak to asi byla šťastná volba,“ usmíval se Pašek.

Brno - Teplice: Gól Davida Paška na 1:1
Video se připravuje ...

Ze svého pohledu měl jasno: v prvním poločase se hráčům Zbrojovky nechtělo do výraznější aktivity, spíš jen vyčkávali, na šance měl převahu soupeř. „Taky jsme za to slyšeli pískot od diváků. Řekli jsme si, že takhle se hrát nedá. Zrychlili jsme to, chodili jsme do soubojů. Už jsme nebyli líní,“ popsal Pašek proměnu Zbrojovky.

Trenér Kotal vsadil při jeho ponechání na hřišti spíš na svoji intuici než na momentální vývoj zápasu. Věřil, že Pašek svůj důraz ještě bude schopen ukázat. „Byly tam asi dvě nebo tři dobré akce před střídáním, kde jsme viděli, že Pašek se prosazoval v tahu po straně. Takže jsme se rozhodli střídat Vávru, který to měl přece jen proti obráncům Teplic složitější. Vyrovnali jsme, musíme být rádi, že to tak dopadlo,“ konstatoval brněnský trenér.

O tom, že Teplice vedly po ofsajdu, se bavit nechtěl. Do brněnské šatny putovalo krátce po zápase několik PET lahví moravského burčáku a symbolicky to tak potvrdilo, že s bodem mohou být domácí spokojenější než hosté. „Z domácího prostředí je to sice málo, ale v naší momentální situaci je i to pro nás úspěchem,“ dodal.

Brno - Teplice: Gól Egona Vůcha na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud