30. srpna 2014 • 19:27

CELÝ SESTŘIH: Klokani doma zase nevyhráli, Hradec bral bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 v první lize remizovali s nováčkem z Hradce Králové 1:1 a ani na třetí pokus v této sezoně doma nevyhráli. Pražany v utkání šestého kola poslal do vedení už ve čtvrté minutě z penalty Josef Jindřišek, ještě v první půli vyrovnal z dalšího pokutového kopu Pavel Dvořák. Východočeši v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř venkovních porážek bez vstřeleného gólu.



Bohemians 1905 - Hradec Králové: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

Domácím výborně vyšel vstup do zápasu. Kotiš po rohu stáhl v šestnáctce Radu a nařízenou penaltu jistě proměnil kapitán Jindřišek. Hradec poprvé zahrozil pohotovou střelou Aleše Čermáka, kterou gólman Švenger vytáhl na roh. Po dvaceti minutách pak hostující Dvořák po Rolkově přiťuknutí hlavičkoval těsně vedle.

Ve 32. minutě rozhodčí Ardeleanu nařídil druhou penaltu po rohovém kopu, tentokrát ve prospěch Hradce za ruku Rady. Míč si vzal Dvořák a uspěl podobně jako předtím Jindříšek. Východočeši po 466 minutách ukončili čekání na venkovní ligovou branku.

Hosty vyrovnání hodně povzbudilo a v závěru poločasu Bohemians přehrávali. Marešovu dalekonosnou střelu zlikvidoval Švenger, jenž poté chytil i hlavičku aktivního Dvořáka.

Bohemians začali druhý poločas lépe. Do dobré pozice se dostal Moravec, ale z voleje poslal míč mimo Koubkovy tyče. Na druhé straně se opět blýskl Švenger, když výborným zákrokem vytáhl hlavičku Rolka.

Hostujícího Koubka zase v 65. minutě zachránila tyčka po povedené ráně střídajícího Nerada, další náhradník "Klokanů" Lietava mířil nepřesně. Bohemians už velký závěrečný tlak nepředvedli a v Ďolíčku nedokázali napravit předchozí porážky se Spartou a Jabloncem. Vršovický tým tak před svým publikem získal jediný z celkových sedmi bodů v tomto ročníku.

Bohemians 1905 - FC Hradec Králové: Penalta Josefa Jindřiška na 1:0
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Hradec Králové: Penalta Pavla Dvořáka na 1:1
Video se připravuje ...


6. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 4. Jindřišek z pen. - 32. P. Dvořák z pen. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hrabovský. ŽK: Engelmann - Kotiš, Križko, P. Mareš, P. Dvořák. Diváci: 4686.

Sestavy:
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (82. Bartek), Mosquera, Bratanovič (61. Nerad) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, A. Čermák (72. P. Černý), Halilovič (60. Šultes) - P. Dvořák (84. Prokeš). Trenér: Prokopec.

Hradecký Pavel Dvořák vyrovnává na půdě Bohemians v utkání Synot ligy z penalty na 1:1
Hradecký Pavel Dvořák vyrovnává na půdě Bohemians v utkání Synot ligy z penalty na 1:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud