31. října 2014 • 09:19

Slavii posílil Gruzínec Kenija. Testovala ho Barcelona, hrál bundesligu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Slavii posílil gruzínský reprezentant Levan Kenija, který byl minulý týden v pražském týmu na testech. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník podle klubového webu podepsal smlouvu do 30. června 2015 s opcí.



"Slavia má také skvělé fanoušky, což je pro mě ohromně důležité. Stejně jako to, že hraje na nejlepším a nejfotbalovějším stadionu v Čechách," řekl Kenija. "Budu se snažit, abychom se v budoucnu dostali do evropských pohárů. Mým druhým cílem je návrat do gruzínské reprezentace," přidal středopolař.

V mládežnických kategoriích patřil k velkým talentům. Ve čtrnácti letech byl na testech v Barceloně, v šestnácti debutoval v národním mužstvu a v sedmnácti si odbyl v tehdejším Poháru UEFA soutěžní premiéru za Schalke. V bundeslize odehrál Kenija 11 utkání.

Po angažmá v Gelsenkirchenu zamířil do ukrajinského celku Karpaty Lvov a naposledy působil v německém druholigovém Düsseldorfu, kde byl spoluhráčem nynějšího slávistického kapitána Martina Latky. Od letošního léta je rodák z Tbilisi volným hráčem. "S Martinem jsme velmi dobří kamarádi. Ve všem mi pomohl a udělal vše pro to, abych mohl ve Slavii být," vysvětlil Kenija.

"Poprvé jsem se o zájmu Slavie doslechl od svého manažera, který byl v kontaktu se Slavií. Spojil jsem se s Martinem Latkou a Karolem Kiselem a následně nic nebránilo tomu, abych do Prahy přijel," přidal hráč s 23 starty a třemi brankami v gruzínské reprezentaci. Její dres oblékl naposled v březnu 2013.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud