Karel Häring
10. prosince 2014 • 12:25

Plzeň za Pilaře dala 15 milionů. Víc, než za něj získala z bundesligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vše pro návrat do Ligy mistrů. Tak by mohlo znít motto pro počínání Viktorie Plzeň na zimním přestupovém trhu. Roční hostování Václava Pilaře se v úterý změnilo v přestup. Lídr Synot ligy podle informací Sportu zaplatil Wolfsburgu za českého reprezentanta necelých 11 milionů korun, už v létě poslala na účet německého týmu čtyři miliony za hostování.



Je to paradox. Ačkoliv už v jejím dresu odehrál jednačtyřicet ligových zápasů, na jaře vyběhne Václav Pilař poprvé jako kmenový hráč Viktorie. Ta s šestiměsíčním předstihem uplatnila opci, vykoupila jej z bundesligového celku a podepsala s ním smlouvu na dva a půl roku.

„Dotažení jeho přestupu z Wolfsburgu bylo jednou z klubových priorit zimního období, vše se díky vstřícnosti německého klubu dohodlo ve velmi krátké době a především s půlročním předstihem,“ prohlásil Adolf Šádek, generální ředitel klubu, v tiskové zprávě.

Podle informací Sportu doplatí Viktoria Plzeň bundesligovému celku částku okolo 400 tisíc eur, což je necelých jedenáct milionů korun. Už v létě pak poslala na účet Wolfsburgu čtyři miliony v rámci vyrovnání za hostování.

Plzeňský záložník Václav Pilař v momentě, kdy ho fauluje boleslavský BořilFoto Barbora Reichová Sport

Je to víc, než v létě 2012 získala za Pilařův transfer do bundesligy. Tehdejší přestup provázely komplikace a hádky mezi Plzní a Hradcem, jehož kmenovým hráčem tehdy reprezentační záložník byl. A Viktoria získala jen deset milionů korun, čtvrtinu z uváděné přestupové sumy.

Nicméně postup vedení vypadá logicky. Věří, že se tato investice může vyplatit. Pilař se po zranění kolene, které utrpěl v srpnu 2012, dlouho nemohl dostat do formy, a nijak výrazně mu nepomohlo ani hostování ve Freiburgu v sezoně 2013/2014. Po boku Vladimíra Daridy odehrál jen šest zápasů.

Plzeň je na startu zimní pauzy velmi aktivní. V uplynulém týdnu oznámila příchody teplického dua Aidin Mahmutovič–Egon Vůch, který na rozdíl od bosenského útočníka ještě stráví jaro na Stínadlech.

Podle informací Sportu by už k žádným dalším významnějším příchodům do kádru Viktorie nemělo dojít. V zákulisí se mluví o tom, že v nejbližších dnech dojde k prodloužení spolupráce s Janem Holendou. Naopak v odchodu by klub nebránil Marku Bakošovi. V souvislosti se slovenským forvardem se mluví o Slovanu Bratislava. Překážkou může být jeho vysoký plat.

Rozhodčí Jan Jílek ukazuje žlutou kartu plzeňskému Václavu Pilařovi v duelu se Spartou.
Rozhodčí Jan Jílek ukazuje žlutou kartu plzeňskému Václavu Pilařovi v duelu se Spartou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud