17. prosince 2014 • 19:30

Změna kolem Lavičky! Trenér zřejmě ve Spartě ustojí vyřazení

Autor: šq, iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyřazení v Evropské lize se už spekulovalo o jeho nástupcích. Nakonec to vypadá, že fotbalová Sparta k odvolání trenéra Vítězslava Lavičky pravděpodobně nepřistoupí. Podle informací deníku Sport ke změně postojů přispělo hned několik faktorů. Na Letné nechtějí jednat zbrkle, nemají k dispozici adekvátního nástupce a uznali, že podíl na neúspěchu má celé vedení.



V úterý ještě vypadala jako nejpravděpodobnější varianta, že na Lavičkovo místo přijde zahraniční kouč. Mělo jít o reakci na selhání Sparty v klíčových zápasech podzimu. V předkole Ligy mistrů proti Malmö, v ligovém šlágru s Plzní a naposledy proti Young Boys Bern v Evropské lize. Všechny tři zápasy skončily porážkou letenského mužstva 0:2.

A právě Lavička byl považován za hlavního viníka nezdaru. Negativní odezvu vzbudilo i jeho příznivé hodnocení po posledním letošním zápase. „Z našeho pohledu hodnotíme podzimní část sezony jako neúspěšnou,“ tvrdil naopak člen představenstva Jakub Otava.

Nakonec však v úvahách o dalším postupu vykrystalizovalo jako nejvhodnější zcela jiné řešení, než hledání náhrady za Lavičku. Úřadující mistr chce místo razantních personálních změn chce spíše upravit nastavení a fungování klubu. Pozor, není ještě stoprocentně jisté, že Lavička trenérem Sparty zůstane i pro jarní část sezony. Nyní se to ale jeví jako jednoznačně nejpravděpodobnější varianta.

Více o situaci ve Spartě ve čtvrtečním vydání Sportu

 

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud