26. ledna 2015 • 16:03

Slovenský útočník o ataku Limberského: Mířil mi na holeň a kotník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyl to pěkný pohled. Plzeňský obránce David Limberský v přípravném zápase s Legií Varšava (1:2) ošklivě trefil Ondreje Dudu. Slovenský útočník odnesl nečistý zákrok potrhanými vazy v kotníku, minimálně měsíc si nezahraje. "Nemělo by se to stávat, šlo o přípravný zápas," cituje zraněného hráče slovenský deník SME.



Po sobotní přípravě Plzně s Legií Varšava (1:2) bylo v Turecku pořádně horko. Už v 11. minutě zasáhla kopačka Davida Limberského útočníka Legie Varšava Ondreje Dudu. Limberský trefil hráče do oblasti kotníku, ten šel k zemi. Hřištěm se rozléhal naléhavý ryk slovenského forvarda. Na řadu přišla nosítka a okamžitý odchod z placu.

"Jedna věc je agresivita, druhá zákeřnost. Těžko říct, zda Limberský šel do souboje s tím, že se se mnou chce srazit, nebo s tím, že chce získat míč. Šel do toho s narovnanou nohou, kopačka mířila přímo na mou holeň a na kotník. Nemělo by se to stávat, šlo o přípravný zápas," říká pro deník SME dvaadvacetiletý hráč.

Ošklivě vypadající zákrok nakonec dopadl pro Dudu relativně dobře. Už v neděli si na facebookové stránky pověsil fotku z nemocnice. Nohu má sice zafačovanou, přesto v dobré náladě děkoval fanouškům za podporu.

"Měl jsem štěstí v neštěstí. Až tak hrozné to není, ale doktor mi povídal, že mám potrhané vazy, takže je to dost vážné. První zápas Evropské ligy proti Ajaxu (19. února) určitě nestihnu. Asi měsíc se budu dávat do kupy," vzkazuje Duda.

Bezprostředně po utkání s Plzní se zástupci polského klubu hodně zlobili. "Neříkám, že to Limberský udělal úmyslně, ale byl to otřesný zákrok, který do přípravného zápasu nepatří," prohlásil trenér Legie Henning Berg na internetových stránkách klubu. "Měl dostat červenou kartu a po takovém faulu by měl jít před soud," soptil norský kouč.

Limberský hned po osudném ataku věděl, že udělal chybu. Hráči se ihned omlouval a stál u něj do doby, než ho ze hřiště odnesla nosítka. On i vedení klubu důrazně odmítl, že by šlo o úmyslný zákrok. "Jednalo se o situaci, ve které rozhodovaly desetiny vteřiny. Já bohužel přišel do souboje později, než jsem chtěl," lituje Limberský.

"Ondrejovi jsem se omlouval bezprostředně po střetu a po mém vystřídání jsem se pokoušel vše vysvětlit také hráčům a trenérům Legie přímo na lavičce. S Ondrejem jsem byl v kontaktu i na hotelu, zopakoval jsem, jak mě mrzí jeho zranění, a popřál mu brzké uzdravení. Věřím, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky," říká český reprezentační bek. "Neomluvil se mi, ani to nepotřebuji," tvrdí přesto mladík ze Slovenska.

Podle informací iSport.cz ale Limberský v neděli, den po utkání, poslal Dudovi omluvnou SMS, kterou hráč přijal. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud