Richard Šíma
2. února 2015 • 12:53

Oslabený tým má problém. Baník zatím nesmí registrovat posily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snaží se posílit vydatně oslabený tým, má ale problém. Ostravský Baník se v neděli domluvil na příchodu dvoumetrového stopera Martina Kouřila z Varnsdorfu, ze sloveského Trenčína přišel Patrik Mišák a usiluje o příchod Jakuba Rady z Bohemians. Zatím ale žádnou z posil nemůže dát Baník zaregistrovat. Kvůli pozastaveným přestupům.



Baník nemá vyrovnané účty s Vernerem Ličkou a jeho synem Mariem. Podle informací Sportu se jedná o částku 600 tisíc korun, kterou si bývalý trenér a hráč nárokují. Arbitrážní komise kvůli tomu pozastavila ostravskému klubu přestupy.

Vinou toho ještě nemohli na Bazalech oficiálně zaregistrovat jedinou posilu, přestože ve včerejším utkání s Viitorulem Constanta (0:0) v Turecku nastoupili novicové Lučič, Jirásek, Zapata i Sivrič. A Ostrava loví dál, jelikož spoléhá na to, že dluh brzy uhradí.

Ještě včera večer (v neděli) oznámil Baník příchod další posily. Velmi zajímavé. Více než dvoumetrový třiadvacetiletý stoper Martin Kouřil bude v české lize čnít. Pokud jej Baník bude moci zaregistrovat. V Ostravě věří, že ano, proto se Kouřil chystá vydat za Baníkem na soustředění do Turecka. Slezané by byli nejradši, kdyby mohli ke Středozemnímu moři poslat i záložníka Jakuba Radu, o něhož podle informací Sportu usilují.

Baník musí vyřešit staré dluhy

„Ano, mohu potvrdit, že v této chvíli má Baník přestupy pozastavené. V okamžiku, kdy se prokáže, že své záležitosti uzavřel, jsme připraveni přestupy okamžitě odblokovat,“ řekl Petr Konečný, šéf arbitrážní komise.

O tom, že Baník má s Vernerem Ličkou a jeho synem Mariem nevyrovnané účty, informoval deník Sport už v sobotu. „Předmětem sporu je výše dlužných úroků z dříve dlužných částek,“ objasnil Jaroslav Baďura, tiskový mluvčí klubu. „Věci uškodilo, že nám arbitrážní komise rozhodnutí o pozastavení přestupů doručila více než měsíc poté, kdy ho učinila. My ale věříme, že celou záležitost velice rychle dotáhneme do konce tak, abychom mohli zaregistrovat hráče, kteří už u nás jsou, a také ty, o jejichž příchod stále usilujeme,“ dodal Baďura.

Podle Konečného může být odblokování přestupů záležitostí několika příštích hodin. „Z mého pohledu nic nebrání tomu, aby Baník hledal hráče, které chce přivést, ani tomu, aby je zkoušel,“ komentoval Konečný skutečnost, že čtyři hráči, které Baník v průběhu zimy přivedl, včera v Turecku nastoupili k přípravnému utkání.

„Bylo by nejlépe, kdyby se obě strany co nejrychleji na tom, jak spor o výši dlužných úroků vyřešit, dohodly samy. Věc by to urychlilo. Pokud bychom museli hledat ten správný právní pohled na věc my, trvalo by případné odblokování přestupů Baníku déle,“ dodal ještě Konečný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud