2. června 2015 • 16:55

Ivan Horník ve Slavii? Bojkot a velké rozbroje, hrozí fanoušci

Autor: pod, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace v pražské Slavii je po několika měsících opět pořádně napjatá. Majitel klubu Aleš Řebíček vážně uvažuje o angažování protřelého funkcionáře Ivana Horníka na pozici sportovního ředitele. Jenže proti tomu se tvrdě postavily čtyři velké skupiny slávistických fanoušků. A jsou ochotni proti Horníkovi důrazně bojovat.



Ivan Horník je pro fanoušky Slavie persona non grata. Příznivcům pražského klubu vadí jeho minulost, která je pošpiněna korupční aférou, za kterou byl současný funkcionář Žižkova potrestán. Po odpykání se ale do fotbalu vrátil.

Společně s Horníkem jedná o svém angažmá ve Slavii také trenér Viktorie Žižkov Jindřich Trpišovský. A mladý kouč se svého nadřízeného zastává.

Jeho síla tkví v práci s lidmi, všem bych kvůli tomu přál být v naší kabině po nedělním utkání v Olomouci, kdy to bylo až dojemné, jak ho hráči respektují a milují. Je to člověk, který se pro své podřízené dokáže rozkrájet,“ říká.

Fanoušci říkají NE

Příznivci Slavie se ale obměkčit nenechají. Na webu slavistickenoviny.cz vydali prohlášení, ke kterému se kromě redakce webu připojily i tři silné skupiny fanoušků - Fotbalový oddíl SK Slavia Praha - Odbor přátel, Fanklub a Tribuna Sever.

„Kategoricky odmítáme jakékoli angažmá Ivana Horníka ve Slavii. Bylo by to pošpinění jména Slavie, její bohaté minulosti a už navždy by to byla kaňka v naší historii. S Ivanem Horníkem bychom se dostali až na úplné morální dno,“ píší fanoušci.

„Troufáme si tvrdit, že jakékoli jeho spojení se Slavií je z hlediska drtivé většiny fanoušků Slavie naprosto neakceptovatelné,“ pokračují slávisté.

Vedení navíc hrozí tvrdými protesty. „Myslet si, že fanoušci Slavie skousnou vše, je naivní, ukázalo se to při angažmá trenéra Straky . Příchod Ivana Horníka do Slavie by zjevně vyvolal ještě větší rozbroje, bojkot zápasů Slavie ze strany fanoušků a ani po sportovní stránce nevěříme, že by přinesl cokoliv pozitivního.“

Trenér Trpišovský nicméně přesto věří, že by se Horník Slavii vyplatil. „Nemůžu mluvit za fanoušky Slavie, jak by Ivana případně přijali, to si musejí rozhodnout sami, zato jistě vím, že by klubu určitě nesmírně pomohl,“ věří.

Slávisté mají ovšem jasno. „Říkáme jasné NE příchodu Ivana Horníka!“ Zda půjde vedení klubu proti většině svých fanoušků, se nejspíš dozví veřejnost brzy. Právě v těchto dnech či dokonce hodinách by totiž měla jednání finišovat.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud