Michal Koštuřík
23. června 2015 • 09:10

Pelta získal mladého reprezentanta, Trávník jde do Jablonce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na EURO ještě svítí za jeho jménem 1. FC Slovácko. Od nové sezony však bude Michal Trávník oblékat dres Jablonce! Je to tutovka. „Jsme domluvení,“ potvrdil Sportu podnikatel Zdeněk Zemek, majitel moravského klubu. Záložník se po turnaji postěhuje na sever Čech, stejně jako pravý bek Vjačeslav Karavajev. Ten působil v Dukle a přijde na hostování z CSKA Moskva.



Svou nejbližší budoucnost už Michal Trávník řešit nemusí. Zahraniční zájemci utřou nos, kreativní záložník se „prodal“ ještě před startem EURO do třetího celku Synot ligy. „Řešili jsme to někdy před týdnem,“ informoval slovácký boss Zdeněk Zemek.

Jablonec pokračuje v posilování, po útočnících Tomáši Wágnerovi se Stanislavem Teclem získal jednoho z nejtalentovanějších středopolařů na tuzemské scéně. Cena? Prý kolem deseti milionů korun.

Před začátkem šampionátu Trávník prohlásil: „Určitě nechci odehrát celou kariéru ve Slovácku.“ To už tušil, že krok kupředu udělá hned za pár dní. Sešlo se mu víc nabídek, z Česka i z ciziny. „Jablonec byl nejrychlejší,“ vysvětlil majitel klubu Zemek. Na výsledek šampionátu a záložníkovy výkony nechtěl za každou cenu čekat. „Je to na zvážení. Mohl by se ukázat, ale taky nemusel,“ podotkl byznysmen, který obecně nebrání hráčům ve štěstí.

Trávníkův potenciál je vysoký, ve větším klubu ho nejspíš rychleji rozvine. Na podzim dostane šanci zahrát si evropské poháry, možná bude s týmem útočit na titul. „Jablonec je pro něj dobrá adresa,“ nepochyboval Zemek, jenž kouči Svatopluku Habancovi předem sdělil, že by nadaný špílmachr mohl v létě odejít. „On ví, že si musí poradit z vlastních zdrojů. Nejsme na tom zas tak špatně. Máme Diviše, Hlúpika, Kerbra, Kaloudu. Hvězdy umí trénovat každý. Já tvrdím, že dobrý kouč se pozná podle toho, jak tým připraví,“ vzkázal Habancovi.

Do pokladny Slovácka pochopitelně za Trávníkův přestup poputuje slušná sumička. „V rámci rozpočtu není až tolik významná,“ oponoval Zemek, který zatím nechystá žádné zásadní posílení kádru. Z hostování se vrátili defenzivní hráči Vlastimil Daníček se Stanislavem Hoffmannem, příležitost dostanou talentovaní borci z vlastní líhně. Na zkoušku dorazil obránce Patrik Jacko z Prešova. „Chceme zvýšit náročnost na mládež,“ zdůraznil Zemek.

Na novém trávníku ale bude Trávník hodně chybět.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud