Michal Koštuřík
17. července 2015 • 17:40

Víra mu ničí kariéru! Držel ramadán, v Brně se do sestavy nedostane

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Muslimská víra odstřihla Lamina Falla od místa v sestavě Zbrojovky Brno. Senegalský záložník o něj ani nezabojoval. Nemohl, teprve dnes mu skončil postní měsíc ramadán. Během něj jedl a pil pouze po západu slunce, což se vylučuje s disciplínou profesionálního fotbalisty. Ligu tak rozjedou jiní.



Zatímco jeho spoluhráči se na soustředění v Rakousku chystají na sobotní prestižní partii s Werderem Brémy (od 13 hodin v Zell am Zeller), Fall zůstal doma a připravuje se s juniorkou. „Nemělo smysl ho sem brát, aby se v jídelně koukal, jak ostatní jí,“ podotkl pro iSport.cz sportovní ředitel Zdeněk Kudela přímo v alpském hotelu St. Florian.

Fallovi náboženské vyznání ničí kariéru. I proto dosud v Brně pořádně neprorazil. „Kdykoliv je letní příprava, tak má ramadán a nemůže naplno trénovat. Naposledy jí někdy brzy ráno a přes den si jen zvlhčuje rty. Když se trénuje dvakrát denně, je ten kluk pro způsob přípravy českých celků nepoužitelný. Lamine je inteligentní kluk, ale bohužel. Vyznání je vyznání,“ posteskl si Kudela. „Budeme muset jeho budoucnost řešit,“ dodal.

Je zřejmé, že ve Zbrojovce se dlouhonohý středopolař, jenž na jaře hostoval ve druholigovém Mostu, už těžko prosadí. Tréninkový deficit je znát, kouč Václav Kotal vsadí na startu sezony na jiné „koně“.

„Trenér usoudil, že za této situace bude lepší, aby tady Lamine nebyl,“ vysvětlil Senegalcovu absenci na tréninkovém kempu v hotýlku St. Florian, který patří bývalému bossovi českého fotbalu Vlastimilu Košťálovi.

I sem, do podhůří Alp, dorazila úmorná vedra. Duel s bundesligovými Brémami proběhne v sobotu po poledni za pekelného počasí. Tyhle podmínky by byly pro Falla „smrtící“.

„Zkuste si to. Je pětatřicet stupňů, máte velký výdej energie a nemůžete doplnit tekutiny. To je strašné,“ otřásl se manažer Kudela. Štěstí, že útočník Donneil Moukanza islám nevyznává...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud