Karel Häring
16. srpna 2015 • 04:35

Pět bodů za čtyři kola? Mistři z Plzně vyrovnali ANTIREKORD

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Plzeň si sedla pořádná bída. Úřadující mistři se na startu sezony výsledkově trápí a za posledních pět let prožívají nejhorší odpich do nejvyšší soutěže. Na kontě mají pět bodů, dosavadním minimem Západočechů přitom bylo sedm bodíků. Viktorii se dokonce povedlo vyrovnat rekord, o který nestála. Její bodový počin z úvodních čtyř kol se zařadil k nejhorším startům obhájců titulu do nejvyšší soutěže.



Před dvěma lety se Plzeň po čtyřech ligových rundách pyšnila bodovým maximem dvanácti bodů, v roce 2014 jich měla na kontě deset. V současnosti je to ale bída, tedy, co se týče bodového zisku. Herně to tak zle nevypadá, jenže to se do tabulky nepočítá. Na největšího rivala z Letné už ztrácí pět bodů, což po čtyřech kolech není zrovna málo.

 V minulosti už Viktorka pár bodových zatmění prožila a dokázala se zvednout. Jenže teď chybí v kabině Plzně pohoda. „Když se ser., tak se ser.,“ vystihl náladu po utkání v Teplicích obránce Jan Baránek. Tam Plzeň vedla jistě 2:0, jenže zápas ve tři body neproměnila. Severočeši urvali v úplném závěru bod a sebevědomí Viktorie dostalo další ránu.

Nejhorší vstupy obhájců titulu v české lize
Nejhorší vstupy obhájců titulu v české lize

Výsledkem je pět získaných bodů z dvanácti možných. Takovouhle vizitku měli na triku i ostravský Baník (2004) a Slavia (1996). Na takovouhle bídu nejsou ve Štruncových sadech zvyklí. A trenér Miroslav Koubek, který kvůli klopýtání může být brzy rovněž v ohrožení, pumpuje do týmu myšlenky, jak špatné období utnout.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Plzeň 2:2, Viktoria přišla o výhru v 90. minutě
Video se připravuje ...

„Nehrajeme to první den, kluci jsou zkušení a šli za vítězstvím. Potřebujeme odstranit některé zbytečnosti. Musíme být důslednější a nevypadávat z koncentrace,“ prohlásil po remíze s Teplicemi. „A taky asi potřebujeme zvýšit osobní disciplínu, tam jsou zřejmě deficity.“

Dokáže Plzeň naplnit slova trenéra a zvedne se? Hodně napovědět může i blížící se souboj s Vojvodinou o postup do skupiny Evropské ligy. Když Plzeň těžkou chvíli zvládne, může se vše obrátit k lepšímu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud