Pavel Janega
8. října 2015 • 23:18

Bouřlivá diskuze kvůli Berbrovi! Majitelé klubů jednali s Peltou

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrá výměna názorů a mnohdy různý pohled na věc. Tak probíhala čtvrteční schůzka majitelů ligových klubů s nejvyšším představitelem českého fotbalu Miroslavem Peltou. A jaká byla témata setkání? Především kauza Romana Berbra a šéfky rozhodčích Dagmar Damkové. Už ve větším klidu se řešil projekt samostatné ligy. Předseda FAČR nakonec slíbil, že se případu „Berbr, Damková“ bude intenzivně věnovat.



Byť se schůzka v pražském hotelu Marriot rozhodně nenesla v poklidné atmosféře, zástupci klubů se nerozcházeli ve zlém.

„Řešili jsme všeobecné problémy řízení českého fotbalu. Je to složitá situace, takže v některých věcech jsme za jeden provaz netáhli,“ uvedl Pavel Šedlbauer, předseda představenstva Teplic. „Určité rozpory mezi námi byly. Ale každý máme svůj názor, to je potřeba ctít. Je důležité, že se o tom aspoň bavíme.“

Ostatní majitelé klubů nic navíc neprozradili. „Nezlobte se, domluvili jsme se, že prohlášení vydá pan Pelta,“ uvedl při odchodu Daniel Křetínský, boss Sparty.

Někteří aktéři schůzky nicméně věří, že se v případě kauzy bezprecedentního ovlivňování sudích ze strany Romana Berbra pohnou ledy.

„Bavili jsme se o všem podstatném, nyní očekáváme reakci pana Pelty. Určitě bude informovat kluby i veřejnost. A jestli jsem spokojený s výsledkem setkání? Situace je tak složitá, že na jedné straně ano, na druhé ale také můžu říct, že jsem čekal něco víc,“ přiznal Šedlbauer.

Předseda FAČR na závěr dostal od majitelů klubů mandát k jednání s místopředsedou za Čechy Romanem Berbrem i předsedkyní komise rozhodčích Dagmar Damkovou. Právě kvůli nim a situaci kolem rozhodčích se podle informací deníku Sport ve čtvrtek několikrát zvedal hlas…

„Při diskuzi došlo k neshodě zástupců jednotlivých klubů. Proto jsem požádal o mandát k jednání. Slibuji, že se tomu budu intenzivně věnovat. Po této významné schůzce vím, jakým směrem se vydám a co podniknu. Konečný výsledek pak předložím veřejnosti i klubům,“ sliboval Pelta.

Na schůzku s Miroslavem Peltou dorazil i šéf Příbrami Jaroslav Starka
Na schůzku s Miroslavem Peltou dorazil i šéf Příbrami Jaroslav Starka

Co přesně chce s Berbrem a Damkovou osobně řešit, už neprozradil. Není však tajemstvím, že některé kluby po otevřených vystoupeních bývalých sudích v čele s Liborem Kovaříkem ztratily důvěru v komisi rozhodčích a žádají personální změny.

Kauzu chce prý Pelta vyřešit v „rozumné lhůtě“. Pro zástupce některých klubů to však pravděpodobně není termín, o němž nedávno v rozhovoru pro deník Právo mluvil Berbr. Ten možný odchod své družky dával do nejasných souvislostí s únorovými volbami FIFA.

Jeden pozitivní výsledek pro zástupce klubů ale schůzka nakonec měla. Drtivá většina z nich i nadále podporuje kroky k osamostatnění Synot ligy. „Věřím, že je to blíž. A to je podstatné. Fotbalu to přinese pozitivní změny,“ uzavřel Šedlbauer.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud