30. listopadu 2015 • 04:59

26 bodů + velké posily = útok na špici! Má Slavia na titul?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest sezon se Slavia plácala uprostřed nebo se dokonce bála o záchranu. Nyní, už to tak vážně vypadá, se vrací, kam podle jména a tradice patří. Do zteče o poháry. Nebo dokonce o titul? Ano, vypadá to bláznivě, ale staly se už mnohem méně pravděpodobné věci.



Liga se otáčí do druhé poloviny a matematika podle Slavie vypadá aktuálně takto: 26 bodů + velké zimní posily = útok na špici. Po sobotní výhře nad Příbramí 2:1 už je jasné, že červenobílí patří do silné pětky, která si to na jaře rozdá o titul a evropské poháry.

Přemýšlet jinak ani není možné. Slavia ztrácí na pátém místě na čelo šest bodů, a i když trojice Plzeň, Sparta a Liberec dnes může odskočit, budou červenobílí v těsném závěsu. Do předkola Evropské ligy jde i čtvrté mužstvo. „Je to pro mě klub a tým, který se může pohybovat hodně vysoko a hrát o poháry. Předpoklady tam jsou,“ potvrzuje trenér Vlastimil Palička.

„Nečekal jsem, že budou mít tolik bodů. Určitě chtějí atakovat pohárové příčky, ale otázkou je, jak toho docílit. Uvidíme, co se stane v zimě,“ myslí si bývalý slávista a současný komentátor fotbalového dění Martin Hyský.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Příbram 2:1. Sešívaní se dotáhli na Liberec
Video se připravuje ...

Právě na Slavii se čeká zdaleka nejdivočejší zimní nakupování. To samo o sobě není zárukou úspěchu, ale příslibem nepochybně. Zatím totiž platí, že Slavia se zvedla, aniž by nový šéf Jiří Šimáně pořídil jedinou posilu. Pokud tedy nepočítáme to, že zabránil odchodu Milana Škody a Jaromíra Zmrhala.

V posledním podzimním utkání se Slavia může ukázat ve velkém, jede do Liberce. Ať tam dopadne jakkoli, její fandové – o jejím funkcionáři Jaroslavu Tvrdíkovi nemluvě – se už třesou na jaro. Poháry mají skoro za povinnost a nevyhýbají se ani slovu titul.

Jenže takhle rychlé to nejspíš přece jen nebude. „Tlak je úplně jiný, když hrajete o čelo, nebo když vám stačí se solidním mužstvem záchrana. To se musí hráči naučit,“ ví trenér Uhrin. „Na titul to nebude, ale medailový tým podle mého mají,“ myslí si Palička.

Velký rozbor Slavie, její výborné obrany i rozhovor s brankářem Martinem Berkovcem čtěte v pondělním vydání deníku Sport

V ELETRONICKÉ PODOBĚ SI HO MŮŽETE KOUPIT ZDE >>>

Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto sport

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Slavia 0:2, Pražanům se venku daří
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud